Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Асоціальні групи під увагою не лише влади, а й громадських організацій

26 грудня 2007 - 16:20

Заслухавши звіти голови правління обласного відділення ВБО "Все українська мережа ЛЖВ", голови обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтина Силіна , президента благодійного фонду "Сподівання" Надії Доценко про роботу щодо профілактики со ціальних хвороб, координаційна рада і міжвідомча комісія відзначили, що цими неурядовими організаціями проводиться достатній обсяг заходів з про філактики наркоманії, ВІЛ-інфекції, туберкульозу, хвороб, що передаються статевим шляхом. Щорічно впроваджується 14-17 проектів, спрямованих на змен шення шкоди від вживання ін'єкційних наркотиків, покращення якості життя ВІЛ-позитивних людей, з надання послуг з анонімного добровільного консультування і тестування уразливих груп населення на наявність антитіл до ВІЛ, своєчасне виявлення хворих на туберкульоз серед осіб без певного місця проживання, осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі; підвищення рівня поінфор мованості молоді з питань соціальних хвороб, пропагування здорового способу життя.

В реалізації профілактичних програм, організації і проведенні інформа ційно-освітніх акцій неурядові організації тісно співпрацюють з закладами освіти, охорони здоров'я, центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обласним управлінням з незаконним обігом наркотиків , управлінням Державного департаменту України з питань виконання по карань в Запорізькій області, управліннями, комітетами у справах сім'ї, молоді та спорту області.

Однак залишаються невирішеними питання ремонту приміщення центру ресоціалізації наркозалежної молоді "Шлях" та виділення приміщення обласному відділенню ВБО "Всеукраїнська мережа лю дей, які живуть з ВІЛ/СНІД".

Лише з четвертого кварталу поточного року в області розпочато прове дення конкурсів на право реалізації профілактичних проектів з ВІЛ/СНІДу на основі соціального замовлення. А це значить, що в регіоні, за винятком міст Запоріжжя та Мелітополя, місцеві громадські організації не залучаються до проведення заходів з профілактики соціальних хвороб.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни