Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 6500 запорізьких безробітних пройшли професійну підготовку

16 серпня 2017 - 13:34

Понад 6500 запорізьких безробітних пройшли професійну підготовку

У Запорізькій області зареєстровані безробітні можуть скористатися такою послугою служби зайнятості, як професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на замовлення роботодавців або для самозайнятості чи провадження підприємницької діяльності.

Заступник директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко розповіла, що за роки існування державної служби зайнятості майже 170 тисяч  зареєстрованих безробітних Запорізької області проходили професійне навчання. Дорослі люди здобували першу професію, оволодівали новою, підвищували кваліфікацію за сотнями напрямків, професій, на які був попит на ринку праці в різних галузях економіки: металургії, машинобудуванні, будівництві, сільському господарстві, в сфері транспорту, торгівлі та послуг тощо.

Так, за сім місяців 2017 року до професійного навчання залучено 6 523 зареєстрованих безробітних. Рівень працевлаштування після закінчення навчання склав 96,2% (середній показник по Україні – 92,1%).

Підготовка та перепідготовка безробітних у цьому році організовувалася за 23 професіями. Найбільше безробітних навчалися за такими професіями, як електрогазозварник, контролер водопровідного господарства, кухар, манікюрник, перукар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, слюсар-ремонтник, токар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, швачка тощо.

Соціальними партнерами в організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних є не тільки професійно-технічні та вищі навчальні заклади, а також підприємства, організації, установи, які мають ліцензії на проведення освітньої діяльності, а також безпосередньо роботодавці – замовники кадрів, які готові здійснювати неформальне навчання або стажування безробітних перед працевлаштуванням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ