Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Бережний: «В борг енергоносії ніхто відпускати не буде!»

26 грудня 2007 - 18:33

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного відбулось засідання оперативного штабу з питання підготовки та сталого проходження підприємствами паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури області осінньо-зимового періоду 2007-2008 року.

Під час засідання штабу йшлося про готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу та автошляхового господарства області до сталого проходження зимового періоду, а також про стан розрахунків підприємств, бюджетних та комунальних установ, а також населення за спожиті енергоносії.

Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Олег Марголін зазначив, що рівень розрахунків споживачів області за електроенергію за 11 місяців поточного року перевищує 100%. Стурбованість викликають показники підприємств та закладів, що утримуються за рахунок державного і місцевого бюджетів, а також підприємств ЖКГ. Так, комунальники розраховуються лише за 97% отриманої електроенергії та мають 53-мільйонний борг, який, щоправда, включає заборгованість минулих років. Комунальні підприємства заборгували за електроенергію близько - 3,7 млн. грн., державні - 2,2 млн. грн..

Схожа картина й щодо розрахунків за природний газ: «рівень сплати населенням стурбованості не викликає», а підприємствами комунальної теплоенергетики становить 83%. Найбільше заборгували комунальники Запоріжжя та Бердянська – 49 млн. та 4 млн. грн., відповідно. Станом на 24 грудня загальний рівень розрахунків за спожитий областю природний газ складає 89%.

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» (м. Запоріжжя) Ігор Лайтерман пояснив, що більша частка заборгованості підприємства – 30 мільйонів гривень є поточною, - за «газ, спалений у грудні». Керівник концерну зазначив, що за нього населення почне розраховуватись лише наприкінці грудня.

- Обласний центр дещо відстає від деяких інших індустріальних центрів України, але відзначу, що Запоріжжя приймає всі необхідні заходи щодо поліпшення стану розрахунків за спожитий газ, - зазначив Олександр Бережний.

Водночас перший заступник голови ОДА застеріг всіх споживачів від зволікань та наголосив на необхідності підвищення платіжної дисципліни:

- Я чітко говорю: в борг енергоносії ніхто відпускати не буде! Коли ви йдете в крамницю за хлібом чи м'ясом – гроші вперед і лише після цього отримуєте продукти. Водночас хотів би застерегти деякі «гарячі голови», які через «копійчаний борг» почнуть хапатись за рубильник щоб від'єднати від електропостачання деякі категорії споживачів, зокрема, соціально важливі об'єкти, - додав посадовець.

Під час розгляду питання щодо готовності автошляхів регіону до зими було наголошено про незмінність позиції виконавчої влади області щодо підвищення безпеки на дорогах області:

- Проблемою лишається дисципліна водіїв маршруток. Тому у випадку допущення ними порушення, виникнення ДТП або появи за кермом у стані алкогольного сп'яніння - договір з перевізником буде розриватися негайно. Прошу і райдержадміністрації займати таку ж жорстку позицію. Нехай нас краще звинуватять в тому, що ми бюрократи, аніж ми будемо ховати дітей, - підкреслив Олександр Бережний.

За підсумками засідання керівникам ВАТ «Запоріжгаз» та «Мелітопольгаз» рекомендовано забезпечити необхідним обладнанням аварійно-диспетчерські служби, а також встановити чіткий контроль за належною підготовкою та організацією роботи зазначених служб, особливо під час новорічних свят.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни