Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємці можуть розраховувати на підтримку влади і в новому році

27 грудня 2007 - 17:13

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальцева відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Учасники засідання розглянули стан фінансово-кредитної підтримки малого підприємництва в Запорізькій області та шляхи її удосконалення, затвердили план роботи ради на перший квартал 2008 року, а також внесли свої пропозиції до проекту короткої версії Стратегії регіонального розвитку області на період до 2015 року.

Заступник начальника головного управління економіки ОДА Світлана Кругляк повідомила, що цього року вперше запроваджено новий механізм підтримки малого підприємництва області, спрямований на часткове компенсування бізнесменам витрат на участь у виставкових заходах. У грудні пройшло засідання відповідної комісії, на якому було затверджено перелік суб'єктів малого підприємництва на часткову компенсацію - загалом 55 осіб на загальну суму понад 130 тисяч гривень.

За рахунок коштів державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» у поточному році надано фінансову допомогу у сумі 193,8 тисяч гривень на реалізацію інвестиційного проекту створення комплексу з переробки відходів гумотехнічних виробів ТОВ «Техногруп». Також за 9 місяців 2007 року на підставі рішень Координаційних рад з питань розвитку підприємництва райдержадміністрацій надано фінансову допомогу 11 суб'єктам підприємницької діяльності на реалізацію бізнес-проектів на загальну суму 130 тисяч гривень.

Здійснення фінансово-кредитної підтримки розвитку малого підприємництва області забезпечується також банківськими та фінансово-кредитними установами. За інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення, за 9 місяців поточного року загальна сума наданих місцевими фінансово-кредитними установами кредитів перевищила 72 мільйони гривень, з них 41 мільйон гривень отримали суб'єкти малого підприємництва.

На підтримку малого та середнього підприємництва у 2008 році головним управлінням економіки ОДА подано бюджетний запит на 4,467 млн. гривень, повідомила доповідач.

Під час презентації проекту короткої версії Стратегії регіонального розвитку області на період до 2015 року Володимир Кальцев висловив впевненість у тому, що текст документу, над яким майже два роки спільно працювали представники влади, громадськості та бізнесу, наприкінці січня затвердить обласна рада. Підписана згодом угода щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів та обласною радою надасть фінансові можливості для реалізації Стратегії.

- Вважаю, що ми ще до кінця не усвідомлюємо, яку непересічну роботу здійснили, адже жодна компанія не вкладе гроші в регіон, поки не побачить стратегію його розвитку, - підкреслив Володимир Кальцев. - Також розроблений нами документ буде суттєвою допомогою для будь-якого нового керівника, який разом зі своєю командою втілюватиме цю Стратегію в життя.

Також під час засідання заступник голови облдержадміністрації привітав всіх підприємців з Новим роком та побажав усіляких гараздів у прийдешньому році.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни