Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до нового опалювального сезону своєчасно та в повному обсязі

17 серпня 2017 - 13:59

Україна сьогодні має всі можливості для вчасної і якісної підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років, і повнота відповідальності за проведення необхідних робіт лежить на місцевій владі. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років. Захід відбувся у Миколаєві, де голова уряду перебуває з робочим візитом. У Запорізькій студії працювали перший заступник голови Запорізької ОДА Дмитро Давтян, заступник голови-керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, а також керівники профільних департаментів та управлінь ОДА.

- Підготовка до опалювального сезону – надважлива, і тут багато залежить від роботи місцевої влади. Ключова вимога – підготуватися вчасно, аби люди відчували в оселях затишок, тепло й безперебійне постачання послуг. Маємо також забезпечити роботу всіх видів транспорту та утримання мережі доріг. У нас є ще час для завершення підготовчих робіт, але відповідальність  - на місцевих керівниках. Я бачу всі можливості для якісної підготовки. В середині червня ми затвердили план заходів з підготовки до нового опалювального сезону. Сьогодні хочу почути реальну картину, як виконуються заходи, - сказав Володимир Борисович.

Що стосується вартості газу, то посадовець акцентував увагу на тому, що Уряд не підтримує підвищення ціни на газ для населення. Більше того, за словами очільника Кабінету Міністрів, на сьогодні немає жодних підстав для зростання ціни на газ.

Він також повідомив, що питання фінансування субсидій в наступному опалювальному сезоні вирішено  за рахунок внесення змін до державного бюджету і виділення 14,1 млрд. грн. на ці цілі.

- Зараз ведеться робота з верифікації розрахунків і до вересня все буде забезпечено на 100 %. Треба також належним  чином організувати роботу на місцях з метою захисту громадян, які потребують підтримки, - підкреслив Володимир Гройсман.

Що стосується підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 р.р., то як доповів перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Дмитро Давтян, в області підготовлено 85% об'єктів соціальної сфери, у тому числі: загальноосвітні навчальні заклади - 85% (458 з 537), дошкільні заклади - 86% (348 з 403), лікарні - 77% (55 з 71).

- Комплексно підготовлено 71% житлових будинків. На належному рівні готуються котельні - також 71%. Робота продовжується та тримається на особистому контролі керівництва облдержадміністрації. До 1 жовтня всі об'єкти згідно графіку та діючих нормативних актів будуть підготовлені в повному обсязі, - сказав Дмитро Давтян.

Також він акцентував увагу на забезпеченні паливом ВП «ДТЕК Запорізька ТЕС». На сьогодні запас палива складає: твердого палива (вугілля) - 185 тисяч тон, мазуту - 4,2 тисячі тон.

Окрім того, Дмитро Давтян проінформував голову Уряду про рівень розрахунків підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії. Станом на 15 серпня в рахунок оплати за спожитий природний газ було перераховано 1 487 млн. грн. Тобто 122% від вартості спожитого газу. Проте, у зв'язку з тим, що з цієї суми лише 688 млн. грн. були зараховані в рахунок сплати за 2017 рік, а інші 799 млн. грн. спрямовані на погашення заборгованості за спожитий у попередні роки природний газ, офіційний рівень розрахунків за 2017 рік - 57%.

Голова уряду наголосив, що до початку нового опалювального сезону залишилось два місяці, тож ще є час для того, аби країна вчасно та на належному рівні підготувалась.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров