Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі відбудеться фестиваль національного кіно

18 серпня 2017 - 10:55

В обласному центрі відбудеться фестиваль національного кіно

У місті Бердянськ відбулась зустріч директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко з керівниками місцевих національно-культурних товариств. У спільній роботі взяли участь начальник управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту Павло Мяло, начальник відділу організаційної роботи Бердянської міської ради Світлана Ісаєвська та представники національно-культурних товариств Бердянська.

Владислав Мороко розповів про виклики та загрози у етнонаціональній сфері з використанням фейкових громадських організацій та окреслив шляхи взаємодії органів державної влади з національними спільнотами.

Про розробку проекту обласної програми підтримки розвитку культур національних меншин на 2018-2022 рр. та про хід виконання програми на 2013-2017 рр. повідомив Павло Мяло.

Президент Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані та заступник голови Запорізького міського товариства німців «Відродження» Катерина Коломієць розповіли про грантову допомогу, яку можна отримати для реалізації проектів національно-культурних товариств.

Запорізькі гості також повідомили, що у 2018 році у Запоріжжі буде проходити фестиваль національного кіно, де будуть показані й фільми, створені національними товариствами України. Вже знято дві стрічки - про діяльність вірменської та татарської діаспор. Готується до друку книга про національно-культурні товариства Запорізького краю. Спілка журналістів України працює над буклетом про національні товариства, що діють на території України.

Також учасники зустрічі обговорили спільні проекти у культурній сфері, заплановані на найближчі місяці.

У Бердянську мешкають представники понад 30 національностей, зокрема болгари, німці, поляки, греки, євреї, вірмени та інші народи. Активну роботу ведуть дев’ять національно-культурних товариств.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області