Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі розпочинається XXI Міжнародний фестиваль «Запорозький Спас»

19 серпня 2017 - 11:14

За ініціативи громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» відбулось засідання «круглого столу» на тему «Національні бойові мистецтва в контексті світової цивілізації» та виставка експонатів музею боротьби. Захід відбувся у рамках відкриття XXI Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» імені А. Єрмака.

У засіданні «круглого столу» взяли участь заступник міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, президент «Всеукраїнської федерації «Спас»» Олександр Притула, науковці, спортивні та громадські діячі.

Зінаїда Бойко зазначила важливість даного заходу і зусиль фахівців для напрацювань у справі патріотичного виховання молоді, особливо за умов децентралізації влади. Вона також наголосила на перспективах співпраці з даного питання з польськими колегами. Посадовець висловила подяку за організацію фестивалю федерації «Спас», яка допомагає вирішити проблему патріотичного виховання молоді через розвиток спорту. Адже відродження традицій нашого народу, зокрема, через залучення населення до здорового способу життя, відновлення української духовності – одне з основних завдань сьогодення.

Учасники «круглого столу» зазначили необхідність формування почуття патріотизму, об’єктивного висвітлення історичних фактів та ролі борців за свободу нашого народу, подальший розвиток українсько-польських взаємин. Зокрема сьогодні, за умов фактично неоголошеної війни з Росією, патріотичне виховання молоді має ґрунтуватися на традиціях козацтва, до того ж, саме Запорізький край по праву може претендувати на звання духовної столиці України.

Керівник федерації «Спас»» Олександр Притула зазначив, що фестиваль поєднує не тільки поняття національної боротьби, а й національної культури.

- «Спас» поєднує у собі не тільки бойове мистецтво, це також виховання, спорт, культура, освіта молоді тощо. До спорту необхідно залучати сучасну молодь, виховувати її у дусі патріотизму, долучати до козацтва, до нашої історії, - наголосив Олександр Притула.

Учасники заходу обговорили історичні аспекти національних бойових культур, роль і місце бойової культури в житті народу і світової цивілізації, визначили основні напрямки подальшої  роботи з патріотичного виховання молоді.

Особливу зацікавленість присутніх викликали представлені експонати єдиного в Україні музею боротьби.

Довідково: сьогодні, 19 серпня, о 19:00 в ЦПКіВ «Дубовий Гай» м. Запоріжжя відбудеться урочисте відкриття ХХI Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака, відбудуться показові виступи шкіл бойових мистецтв та національних видів боротьби).

У неділю, 20 серпня, відбудеться нагородження учасників. Також заплановано народне святкування свята Спаса та святкове народне гуляння «Запорозький Спас».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби