Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Харчова та переробна промисловість за обсягом реалізації поступається лише металургії

31 серпня 2017 - 11:43

Запорізька область має достатній виробничий потенціал для виробництва основних продуктів харчування. Харчова та переробна промисловість області представлена такими галузями як хлібопекарська, кондитерська, м'ясо - молочна, борошномельна, олійно-жирова, рибопереробна, консервна, пивоварна, лікеро - горілчана та безалкогольна.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації,  виробництвом харчових продуктів у регіоні займаються понад 300 підприємств, серед яких не тільки традиційні підприємства харчової та переробної промисловості, а й сільськогосподарські, підприємства торгівлі, металургії та машинобудування, приватні підприємства, підприємці та кооперативи.

За підсумками I півріччя 2017 року індекс промислової продукції у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів  склав 105,7 %.

Питома вага харчової та переробної промисловості в загальному обсязі реалізації промислової продукції області складає 12,1 % і посідає друге місце після металургії. Обсяг реалізованої продукції харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за січень - червень 2017 року склав 9319401,6 тис. грн. без ПДВ та акцизу.

З метою забезпечення високої якості та гарантованої безпеки на 53 підприємствах харчової та переробної промисловості області впроваджено міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів НАССР та ISO серії 9001, 14000 і 22000.

Одним із таких успішних підприємств харчової промисловості є ТОВ «GFSGROUP». З його трудовим колективом, який налічує 170 працівників, зустрілися директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Фіоктістов та заступник директора Департаменту – начальник управління виробництва тваринницької продукції та харчової промисловості Людмила Щербина.

Посадовці також ознайомилися з виробництвом ТОВ «GFSGROUP».

Компанія працює над широким асортиментом страв з традицій різних кухонь світу, пропонуючи закуски, перші і другі страви, гарніри, снеки і сандвічі, соуси, напівфабрикати, кондитерські вироби. Співпрацює з такими торговими мережами як «Ашан», «BILLA», «АТБ», «Метро», а також із мережею автозаправок «WOG» та країнами далекого зарубіжжя.

Протягом 2016 - 2017 років ТОВ «GFSGROUP» була учасником обласної експозиції найкращих досягнень у рослинництві, харчовій та переробній галузі на Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2016-17», яка проводиться щорічно у Національному комплексі «Експоцентр України» м. Київ.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області