Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль вручив запоріжцям державні нагороди

19 вересня 2017 - 13:44

Під час чотирнадцятої сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання голова облдержадміністрації Костянтин Бриль вручив  нагороди, яких були удостоєні запоріжці з нагоди державних та професійних свят.

Так, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки,  високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно головному хормейстерові козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії Сергію Черногору.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної металургійної та гірничодобувної промисловості, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено сталевара електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь» Сергія Редька. Почесне звання «Заслужений металург України» присвоєно різальникові Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь" Олексію Хазіну.

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм та з нагоди Дня незалежності України орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено художнього керівника Запорізького академічного обласного театру юного глядача Геннадія Фортуса.

Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» було присвоєно завідувачу кафедри педіатрії та неонталогії  Запорізької медичної академії післядипломної освіти Леоніду Овчаренку; почесне звання  «Заслужений енергетик України» присвоєно директору комунального підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Бердянської міської ради Валерію Горлову; почесне звання «Заслужений журналіст України» присвоєно редактору  Якимівської районної газети «Слово трудівника» Тетяні Белименко; почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» присвоєно начальнику управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ользі Полковниковій; почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» присвоєно старшому тренеру-викладачу з дзюдо Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності Андрію Бондарчуку.

За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку м. Запоріжжя, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм подяку Прем’єр-міністра України оголошено заступнику Запорізького міського голови Валентині Малиш. За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм подяку Прем’єр-міністра України оголошено заступнику Мелітопольського міського голови, депутату Запорізької обласної ради Івану Федорову.

У ході сесії також заслухано звіт про діяльність прокурора Запорізької області Валерія Романова. У своїй доповіді правоохоронець повідомив, що за останніми підрахунками кількість правопорушень у Запорізькому регіоні зменшилась на 24%, на 16% знизилася кількість особливо тяжких злочинів, на 26% - кількість тяжких правопорушень. У 2017 було розкрито дев’ять  випадків умисних вбивств, що є найбільшим показником у державі. Загалом за звітний період до суду було скеровано 4 500 обвинувальних актів.

Крім цього, до депутатів звернулися представники трудового колективу ПАТ «Запоріжжяобленерго», які наголосили на необхідності підтримки з боку обласної ради, а також попросили підтримати звернення до Президента України, Кабміну та НКРЕ КП стосовно ситуації, яка склалась із заборгованістю з виплати заробітної платні на підприємстві.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.