Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Питання боротьби з незаконною торгівлею потребує продовження системної роботи»

20 вересня 2017 - 14:00

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося розширене засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У заході взяли участь начальник Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції України в Запорізькій області Анатолій Ткаченко, начальник ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Запорізькій області Віктор Шершнєв та запрошені.

Насамперед присутні заслухали доповідь начальника управління розвитку підприємництва, регуляторної політики та торгівлі Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Наталії Гончар та співдоповідачів про результати операції «СТОП незаконній торгівлі» в Олександрівському районі м. Запоріжжя.

Як наголосив Костянтин Бриль, певні результати після проведення перевірок у місті Запоріжжя були отримані. Проте залишилося чимало проблемних питань.

- Найважче для кожної благої справи – почати. Адже нерідко порушення мають багаторічну історію економічних та корупційних зв’язків. Тож ми маємо створити умови, за яких жодному з порушників буде незручно працювати в попередньому режимі. І нині питання боротьби з незаконною торгівлею потребує продовження системної роботи. Для отримання результату ми маємо проводити роботу за участю влади, правоохоронців та громадськості. Окремо прошу посадовців вивчити досвід вирішення питання незаконної торгівлі у Вінниці, де були досягнуті реальні результати в подоланні стихійної торгівлі. Вважаю, що саме Запорізька міськрада має виступити координатором у питанні створення чіткого алгоритму поводження з конфіскованим товаром та порушниками. Тож підсумком цього засідання стане протокол, від чіткого виконання всіх пунктів якого залежить досягнення результатів у питанні боротьби з незаконною торгівлею, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За підсумками обговорення члени координаційної ради вирішили рекомендувати Запорізькій міській раді взяти під контроль проведення рейдів та забезпечити їх систематичність з урахуванням напрацювань обласної робочої групи; сприяти виділенню та облаштуванню приміщень для зберігання товарів, конфіскованих під час рейдів представниками поліції; опрацювати питання виділення коштів ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області на проведення відбору зразків та лабораторних досліджень продукції, вилученої під час рейдів представниками поліції, на предмет відповідності санітарним нормам; розробити та затвердити порядок демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд: об’єктів виносної торгівлі, пересувних об’єктів виносної торгівлі та нестаціонарних об’єктів  торгівлі, а також розглянути питання щодо можливості впорядкування незаконної торгівлі шляхом організації додаткових торговельних майданчиків.

Крім цього, учасники засідання заслухали доповідь голови громадської організації «Центр медіації та екаунтінгу «Точка зору» Лариси Церетелі щодо наслідків блокування реєстрації податкових накладних. Обговоривши нюанси питання, присутні вирішили направити звернення до народних депутатів України від Запорізької області з пропозиціями щодо внесення необхідних змін до законодавства.

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді