Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волонтерський комітет готується до надання допомоги в зоні АТО взимку

21 вересня 2017 - 14:48

Волонтерський комітет готується до надання допомоги в зоні АТО взимку

На черговому засіданні громадського (волонтерського) комітету при облдержадміністрації основну увагу було приділено питанням інформаційної безпеки. За словами голови комітету Романа П’ятигорця, на четвертому році неоголошеної війни проти України, на жаль, більшість регіональних ЗМІ забули, що за 200 км від нашого міста тривають військові дії. Це негативно впливає на настрій людей, призводить до поширення фейкових новин та чуток, зменшення народної допомоги нашим захисникам.

При цьому понад 20 команд запорізьких волонтерів продовжують регулярно виїжджати на фронт. Серед них – групи Галини Гончаренко, Надії Мороз, Олени Ярошенко та багатьох  інших. Незабаром зима і на передовій гостро потрібні протизастудні ліки, інструмент, будівельні матеріали для укріплення та утеплення бліндажів.

Підтримки також потребують наші захисники, які повернулися додому. За словами Ірини Номеровської, особливого значення набуває проблема психологічної реабілітації. Всі труднощі та суперечності цього процесу проявилися під час резонансного «круглого столу» в Києві.

До проведення цієї роботи варто залучати «польових» психологів, які мають практичний досвід роботи з учасниками АТО в бойових умовах, орієнтуються у  проблемах воїнів та мають практичний досвід  їх розв’язання. Важливо не забувати про колишніх бійців, які живуть  у сільській місцевості. Разом з тим, фахівців із спеціальними знаннями все ще гостро бракує. За пропозицією керівника громадської організації «Майстерня на Матросова» Інни Лук’янової, найближчим часом планується провести тематичний семінар із запрошенням викладачів Української військово-медичної академії.

Учасники засідання підтримали пропозицію заступника директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександра Зубченка щодо виготовлення біг-бордів та сіті-лайтів патріотичного змісту. На вулицях наших міст та сіл з’являться фото справжніх героїв, тих, хто пройшов пекло під Іловайськом, Дебальцевим, у Донецькому аеропорту, та сьогодні продовжує стояти на сторожі Української державності. Відповідне звернення щодо виділення бюджетних коштів буде спрямовано керівництву обласної ради та облдержадміністрації.

Волонтери також  планують посилити співпрацю з органами управління освіти у містах та районах області щодо проведення у школах благодійних акцій до Дня захисника України та Нового року.    

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ