Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Антибраконьєрські рейди на запорізьких водоймах приносять позитивні результати

22 вересня 2017 - 11:36

Запорізький рибоохоронний патруль продовжує профілактичні заходи на водоймах області, а також роботу з вилучення з незаконного обігу водних біоресурсів та продукції на маршрутах транспортування, в місцях зберігання і реалізації.

З початку вересня в межах діяльності Запорізького рибоохоронного патруля посилено контрольно-наглядові заходи, в результаті яких суттєво зросла розкриваність грубих порушень природоохоронного законодавства. Так, виявлено 118  порушень у сфері водних біоресурсів, складено 57 адміністративних протоколів  зі збитками на загальну суму  62 тис. 647 грн.,  за чотирма фактами браконьєрства буде відкрито кримінальне провадження.  За статистичними даними, значно зріс коефіцієнт корисної дії кожного інспектора. Якщо раніше основна частка виявлених порушень підпадала під статтю 85 ч.3 КУпАП (лов дозволеними знаряддями в забороненому місці або лов водних біоресурсів під час дії заборони), то у вересні природоохоронна робота була зосереджена на викритті грубих порушень природоохоронного законодавства (лов забороненими знаряддями лову, перевищення норми вилову  тощо). Як наслідок,  суми збитків, завданих рибному господарству України, виросли в рази, а з водойм було вилучено 132 заборонені знаряддя лову.

Для більш ефективного виконання природоохоронних заходів Запорізький рибоохоронний патруль залучає до спільної роботи фахівців інших природоохоронних відомств. Наразі проводяться спільні патрулювання акваторій внутрішніх водойм з водною поліцією.

Крім рибоохоронної діяльності продовжується підготовка до осінніх робіт з відтворення водних біоресурсів. Так, для підвищення єфективності відтворення та збільшення запасів іхтіофауни Запорізького краю цієї осені водойми будуть зариблені, в першу чергу, в рамках програми розвитку рибного господарства Каховського та Запорізького водосховищ у межах області. Далі здійснюватимуться компенсаційні зариблення та зариблення коштом рибодобувних підприємств регіону. До заходів із зариблення традиційно приєднаються активні громадські організації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону