Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки запорізьким спортсменам на міжнародних аренах лунав гімн України

22 вересня 2017 - 13:41

Запорізькі спортсмени здобули чергові високі нагороди на змаганнях міжнародного рівня. Людмила Бабак (м Енергодар) стала чемпіонкою світу 2017 року в жіночій 19-кілометровій гонці на одномісному каное (С1), а Олександр Титаренко (м.Бердянськ) виборов перемогу на чемпіонаті світу з пауерліфтінгу. З цієї нагоди зі спортсменами та їх тренерами відбулася прес-конференція. З високими досягненнями їх привітала начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Посадовець нагадала, що Людмила в минулому році була бронзовою призеркою чемпіонату світу, і тоді пообіцяла привезти золоту медаль з наступних змагань. Слова свого дотримала. На чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное (марафон) серед спортсменів юніорської (U-18), молодіжної (U-23) і дорослої вікових категорій, який відбувся в м. Пітермаріцбург (Південно-Африканська Республіка), енергодарська спортсменка подолала дистанцію за 1:48:00,94, випередивши дворазову чемпіонку світу (2015, 2016) угорку Жанетт Лакатош на 3 хвилини 20 секунд.

Як зауважив тренер Людмили Сергій Сніжко, за всю історію на чемпіонатах з цього виду спорту гімн України пролунав лише вдруге. Зважаючи на налаштування спортсменки закріпити результат на наступному чемпіонаті світу, є сподівання, що не востаннє.

Справжнім відкриттям чемпіонату світу з пауерліфтінгу  серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, який проходив у м. Орландо (США), став Олександр Титаренко. Як пояснив його тренер Леонід Котенджи, пауерліфтінг – чисто американський вид спорту, вони його придумали, вони й поза суперництвом. Тому перемога вихованця Бердянської дитячо-юнацької спортивної школи стала для них несподіванкою. У ваговій категорії до 120кг Олександр посів перше місце з результатом 957,5кг у сумі триборства, залишивши на другому місці американця Енріко Луге ( 937,5кг).

Тепер спортсмен мріє перемогти на Всесвітніх іграх з не олімпійських видів спорту, які проводитимуться в 2021 році.

 - Програмою розвитку спорту пріоритет надається олімпійським видам. Відповідно розподіляється й фінансування. Якщо на веслування в 2017 році з обласного бюджету спрямовано 80 тис. грн., то на пауерліфтінг - лише 6 тис.грн. Ми розуміємо, що це мало. Але ті спортсмени, які досягають високих результатів, не залишаться без підтримки, - запевнила Наталія Власова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн