Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гості Запорізького краю зможуть прокладати туристичні маршрути в Інтернеті

28 вересня 2017 - 15:41

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулася низка презентацій: оновленого веб-сайту обласного туристично-інформаційного центру http://www.zotic.zp.ua/ з інтерактивною картою, по якій можна розробляти маршрути, нового туристичного маршруту в Чернігівському районі та оновленої ілюстрованої туристичної карти області, намальованої художником Сергієм Замуреєнком. Також гостям заходу розповіли про проект „Козацька чайка” та нові цікаві послуги для туристів.

Учасників та гостей святкових заходів привітав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій  обласної державної адміністрації Владислав Мороко.

 -  Запорізька область має прекрасний туристичний потенціал, який, я впевнений,  стане у майбутньому основою для розвиненого туристичного бізнесу.  Зараз ми бачимо, як набирає обертів внутрішній туризм,  подієвий туризм, як створюються дуже цікаві маршрути, що знайомлять з історією нашого краю від найдавніших часів. Сьогодні ми презентуємо чимало інструментів, які дозволять туристам отримувати якісні послуги, - зазначив посадовець.

Представляючи карту, директор  обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовський розповів, що ній позначено 69 головних пам’яток Запорізької області. Карта буде розміщена на сайті обласного туристично-інформаційного центру. За його словами, осучаснюється і сам сайт, його дизайн, структура для більшої зручності туристів. Відвідувачі зможуть дізнатися, як доїхати, де можна переночувати, пообідати, що подивитися тощо. Також буде розміщено добірку кращих туристичних маршрутів та пам’яток на території області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ