Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний захист учасників АТО, допомога військовослужбовцям залишаються серед пріоритетів обласної влади

10 жовтня 2017 - 17:28

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистостях до Дня захисника України, що відбулися в концертній залі ім. Глінки.

- День захисника України - дуже важливе для всіх нас свято. Воно було проголошене три роки тому Президентом України Петром Порошенком. Більше того, сталося це на Покрову святої Богородиці на славетному острові Хортиця. В тій ситуації, в якій сьогодні знаходиться наша країна, образ військового - це символ нашої свободи та перемоги, яка обов’язково у нас буде. Честь і хвала майже 11 тисячам учасників АТО із Запорізької області. Зі святом вас, захисники України, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди свята очільник регіону вручив запоріжцям відзнаки. Так, розпорядженням голови обласної державної адміністрації за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та з нагоди Дня захисника України медаллю «За розвиток Запорізького краю»  нагороджено старшого сержанта, начальника складу взводу забезпечення військової частини А2176 «САРМАТ» Юрія Бичкова; демобілізованого військовослужбовця, 79-ої об’єднаної аеромобільної бригади Андрія Єфименка (у червні 2014 року під час мінометного обстрілу під Савур-Могилою Андрій евакуював з поля бою п’ять поранених бійців); бійця добровольчого батальйону МВС «Дніпро-1» Геннадія Коваля (в березні 2015 року при виконанні бойового завдання в районні населеного пункту Піски Геннадій зазнав чисельних осколкових поранень, але, незважаючи на поранення, допоміг іншому пораненому бійцю вибратися з-під обстрілу та доставив його до медиків); підполковника, військового комісара Заводського районного військового комісаріату Геннадія Любарського; старшину, командира взводу протитанкового дивізіону військової частини А1978 Віталія Медведєва.

Крім цього, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня захисника України цінним подарунком від голови обласної державної адміністрації нагороджено майора запасу, офіцера-вихователя Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Сергія Русанова.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та з нагоди Дня захисника України Костянтин Бриль нагородив грамотами Запорізької обласної державної адміністрації підполковника, заступника командира по роботі з особовим складом військової частини А2176 Сергія Рибаченка; підполковника, військового комісара Оріхівського районного військового  комісаріату Юрія Сергієчка; службовця Збройних Сил України, головного спеціаліста мобілізаційного відділення Василівського районного військового комісаріату Наталію Хамраєву та молодшого сержанта, командира відділення автомобільного взводу підвозу боєприпасів військової частини А1978 Олександра Чижа.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, до Дня захисника  України учасники бойових дій із числа безпосередніх учасників антитерористичної операції  на Сході України отримали щорічну грошову допомогу. Так, 10604 учасникам бойових дій надано адресну грошову допомогу у розмірі 500 грн. кожному. З обласного бюджету на ці виплати  спрямовано 5,7 млн. грн..

Крім цього, Запорізька область отримала субвенцію на виплату грошової компенсації для сімей загиблих, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов. Обсяг субвенції, передбаченої на 2017 рік, становить 1 млн. 56 тис. грн. На ці кошти планується придбати по одній квартирі у Василівському та Веселівському районах області. З обласної скарбниці  на 2017 рік передбачено 2,7 млн. грн.. для надання грошової компенсації інвалідам війни ІІІ групи з числа військовослужбовців. 

Загалом  з 2014 по 2016 рік включно у Запорізькій області придбано 33 квартири на загальну суму 17,3 млн. грн., з них з обласного бюджету надано 3,7 млн. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі