Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жінки-фермери у своє свято вчаться готувати проекти

12 жовтня 2017 - 09:43

Напередодні Міжнародного дня сільських жінок, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН та щорічно відзначається 15 жовтня, у Запоріжжі для жінок-фермерів відбувся тренінг на тему: «Проектний менеджмент, підготовка проектних заявок».

Його проведення стало результатом партнерства Проектів ПРООН/ГЕФ в Україні, ООН в Україні, громадських організацій «Рада жінок фермерів» Запорізької області, обласного представництва «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», «Екологічна рівновага», «Екологічні технології»,  мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку».

У роботі тренінгу також взяв участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков.

 Дводенний навчальний захід має на меті посилення спроможності жінок-фермерів Запорізької області, об’єднань громадян у розробці проектів; розширення їх можливостей для участі в конкурсах проектів, підвищення рівня екологічної свідомості, поширення обізнаності в економічних та правових питаннях.

Зважаючи, що тренінг проводиться напередодні свята, Андрій Поляков вручив жінкам нагороди.

- Жінка завжди була і є берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. На плечі ж сільської жінки найчастіше лягають турботи  не тільки  про сім’ю і виховання підростаючого покоління, а й  по домашньому господарству, робота в полі чи на фермі та безліч інших турбот, про які навіть  не підозрюють жінки, які проживають у  містах.  Сільські жінки – це та опора суспільства, що дає не лише матеріальні блага, а й зберігає духовність нації, - зазначив посадовець.

З нагоди Міжнародного дня сільських жінок нагороджено:  грамотою обласної державної адміністрації - Горбань Анжелу, члена громадської організації «Рада жінок-фермерів Запорізької області» та «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва»; подякою обласної ради – Компанієць  Надію,  голову правління Всеукраїнської громадської організації «Рада жінок-фермерів України»; грамотою обласної ради - Верещагу Наталію, голову громадської організації «Рада жінок-фермерів Запорізької області»; грамотою Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації -  Біллерис Наталію, члена Оріхівського осередку громадської організації «Рада жінок-фермерів Запорізької області».

Принагідно варто додати, що в день проведення тренінгу Уряд схвалив проект Указу Президента України про щорічне відзначення  19 червня  професійного свята - Дня фермера. Дата 19 червня  обрана у зв’язку з прийняттям у цей день у 2003 році Закону України «Про фермерське господарство».

Проект Указу Президента «Про День фермера» розроблено Міністерством аграрної політики та продовольства України за ініціативи громадськості з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн