Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область виходить на фінішну пряму з підготовки до опалювального сезону

12 жовтня 2017 - 10:44

Стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства  та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та стан розрахунків населення за житлово-комунальні послуги розглянуто на обласній селекторній нараді, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств та організацій житлово-комунального господарства.

Згідно із завданням  Мінрегіонбуду України, рівень готовності територій за станом на 01.10.2017 повинен становити 100%. За інформацією профільних департаментів облдержадміністрації, об’єкти соціальної сфери підготовлені в повному обсязі.  Загалом підготовлено 1011 об’єктів, у тому числі: загальноосвітні навчальні заклади – 537 (100 %), дошкільні навчальні заклади – 403 (100%), лікарні – 71 (100%). Підписано 1009 актів готовності (99,9 %),  не підписано акти готовності  лише котелень Дружелюбівського та Люцернянського навчально-виховних комплексів Вільнянського району.

Комплексна підготовка житлових будинків майже завершена, також оформлено паспортів готовності для 100% житлових будинків

Серед об’єктів теплопостачання підготовлено 100% котелень (610), підписано актів готовності для 98% котелень (597). Підготовлено 65 центральних теплових пунктів  (100%). Замінено 9,7 км теплових мереж, що становить 100%. Відремонтовано 73 км водопровідних мереж із 88 км (83%) та 3,7 км каналізаційних мереж (100%). Підготовлено 377 артезіанських свердловин  (100%).

За інформацією в. о. директора Департаменту житлово-комунального господарства і будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка, рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.09.2017 становить 101,3%, що на 1,9% вище у порівнянні  з минулим місяцем. При цьому борг населення становить 1,335 млрд. грн., що на 49 тис. грн. менше у порівнянні з серпнем.

Підсумовуючи нараду, Віктор Скобліков наголосив на персональній відповідальності керівників територій за своєчасну підготовку до нового опалювального сезону.

За результатами обговорення  доручено: Запорізькій, Бердянській, Мелітопольській, Михайлівській, Новомиколаївській, Гуляйпільській, Якимівській, Чернігівській, Більмацькій, Веселівській, Великобілозерській, Вільнянській, Токмацькій та Кам’янсько-Дніпровській райдержадміністраціям  терміново вжити вичерпних заходів щодо активізації роботи з покращення стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги;на голову Вільнянської райдержадміністрації  покладено відповідальність  за підписання актів готовності котелень Люцернянського та Дружелюбівського навчально-виховних комплексів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя