Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Найкращий час для іноземних партнерів доєднатися до позитивного тренду економічного зростання Запорізького краю – це вже зараз»

12 жовтня 2017 - 15:45

У виставковому центрі «Козак-Палац» відкрився ІІ міжнародний форум «InCo Forum-2017», присвячений актуальним питанням кооперації об’єднаних територіальних громад і бізнесу.

У заході взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, а також представники органів влади та територіальних громад, дипломати, українські та зарубіжні інвестори, власники бізнесу, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги.

Захід ініційовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою обласною радою, Запорізькою міською радою, Агенцією регіонального розвитку в Запорізькій області, Торгово-промисловою палатою України, Запорізькою торгово-промисловою палатою, ЗВПУ «Центр розвитку місцевого самоврядування».

У форумі беруть участь представники близько 50 країн світу. Зокрема, до Запоріжжя прибули 27 Надзвичайних та Повноважних послів в Україні: Болгарії, Грузії, Казахстану, ОАЕ, Узбекистану, Хорватії, Чорногорії та багатьох інших країн, представники ЄС в Україні.

Спікери форуму – 40 авторитетних українських та зарубіжних експертів з питань децентралізації, енергоефективності, бізнес-стратегій, представники міжнародних донорських організацій ПРООН, USAID, U-LEAD, Фонду «Відродження», GIZ (Німеччина).

Очільник регіону  привітав гостей форуму.

-  Запорізька область відома в Україні та поза її межами як центр промислового виробництва, серце енергетики Європи та одна з провідних виробників продукції сільського господарства. Всі ці фактори, разом із вигідним географічним положенням і сприятливими кліматичними умовами, складають економічний та інвестиційний потенціал України. Кожен потенціал потребує імпульсу для розвитку. Для Запорізької області таким імпульсом стало проведення в 2016 році першого Міжнародного форуму з інтеграції та кооперації. Саме під час нього ми змогли відкрити наш регіон як для іноземних партнерів, так і для українського бізнесу, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Глава області відзначив анонсований у минулому році проект компанії НІБУЛОН з будівництва зернового терміналу на території області, який уже у травні 2017 був реалізований. Грандіозне підприємство було зведено лише за 100 днів. Костянтин Бриль подякував особисто Герою України Олексію Вадатурському, який показав приклад соціально відповідального бізнесу.

За словами Костянтина Бриля, нині в Запорізькій області робиться все можливе для того, щоб створити комфортні умови для інвесторів. Одним із інноваційних інструментів, що був упроваджений в Запорізькій області вперше в Україні, стала  Інженерна палата. Рік тому з нашими партнерами із землі Саксонія-Ангальт Федеративної Республіки Німеччина було підписано відповідну угоду і зараз Німецько-Українська Інженерна палата Запорізької області вже проводить заходи, спрямовані перш за все на підвищення енергетичної ефективності закладів соцсфери.

Запорізький регіон має значні здобутки та перспективи, які раніше не були відкриті для іноземних партнерів. Тому з метою промоції було розроблено важливий документ - Інвестиційний паспорт Запорізької області. Всі ці заходи створили передумови для того, щоб Запорізький регіон вийшов на якісно нові показники інвестиційної діяльності.

Особливо Костянтин Бриль підкреслив участь у форумі об’єднаних територіальних громад.

- Саме ефективна реалізація реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, дозволяє об’єднаним громадам стати повноцінними суб’єктами залучення інвестицій. У цьому контексті не можу не відзначити, що в Запорізькій області послідовно впроваджується ухвалена на минулому Форумі методологія залучення інвестицій в об’єднані територіальні громади. І вже зараз перші спроможні громади презентують свої інвестиційні паспорти, розроблені за підтримки облдержадміністрації, Агенції регіонального розвитку Запорізької області та проекту U-Lead. Шановне панство, наша країна надає світовій спільноті чіткий сигнал: попри агресію сусідньої держави, попри виклики з подолання наслідків неефективного управління Україна не просто може демонструвати економічне зростання, вона його демонструє. І найкращий час для іноземних партнерів доєднатися до позитивного тренду економічного зростання – це вже зараз! Ми – відкриті для світу, наша продукція якісна, ми маємо що продемонструвати, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час Форуму підписано важливі міжнародні угоди:

• Договір про внесок ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» у розвиток соціальної інфраструктури Гірсівської об’єднаної територіальної громади;

• Угода про співробітництво між Асоціацією турецько-українських бізнесменів TUID та Запорізькою торгово-промисловою палатою;

• Угода про співробітництво між Міжнародним трейд-клубом та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Одночасно з Форумом у виставковому центрі «Козак-Палац» працюють спеціалізовані виставки та тематичні експозиції. Так, на інформаційному стенді Запорізької області за допомогою спеціально розробленої інтерактивної карти області можна ознайомитися з основними інвестиційними проектами регіону, інфраструктурою, іншою довідковою інформацією. Окремі експозиції присвячені презентації об’єднаних територіальних громад регіону, їх можливостям та потребам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області