Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій узимку створено обласний штаб

17 жовтня 2017 - 08:51

Для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій узимку створено обласний штаб

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено склад обласного штабу для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду  2017/18 років. У випадку виникнення надзвичайної ситуації керівником робіт з ліквідації наслідків призначено заступника голови обласної державної адміністрації  Віктора Скоблікова.

Головам райдержадміністрацій доручено: створити аналогічні районні штаби; закріпити за підприємствами, організаціями, установами та закладами ділянки тротуарів, вулиць та доріг у населених пунктах для забезпечення їх своєчасного очищення;  уточнити перелік техніки, яка залучається для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов;  забезпечити фінансування заходів  щодо створення матеріальних резервів; у разі необхідності забезпечити роботу  пунктів обігріву та харчування, діяльність служб соціального патрулювання, проведення патрульних рейдів працівників поліції, особливо у нічний час та в сільській місцевості.

На Департамент промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації покладено відповідальність за своєчасне доведення інформації до автоперевізників про обмеження (заборони) руху пасажирського транспорту через погіршення погодних умов.

Координацію дій з підготовки комунальними підприємствами снігозбиральної техніки, запасів зимових видів паливно-мастильних та інших матеріалів, вулично-дорожньої мережі населених пунктів, функціонування об’єктів життєзабезпечення у разі погіршення погодних умов забезпечуватиме Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації має вжити заходів щодо забезпечення безперервної роботи лікувально-профілактичних закладів,  своєчасного забезпечення пунктів обігріву необхідними лікарськими засобами.

Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з Департаментом охорони  здоров’я  доручено здійснювати моніторинг випадків переохолодження, загибелі людей у зимовий період та вжиття заходів щодо їх мінімізації. 

Виконавці розпорядження мають забезпечити у цілодобовому режимі підготовку вихідних даних для роботи обласного штабу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області