Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласній дитячій лікарні з’явиться новий хірургічний корпус

18 жовтня 2017 - 09:50

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та народний депутат України Ігор Артюшенко здійснили робочий візит до обласної дитячої лікарні. Під час зустрічі головний лікар обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко відзначив, що сучасна система охорони здоров’я потребує реформації.

– Людина повинна знати, куди звертатися. Вона повинна з будь-якою проблемою прийти до сімейного лікаря. Він, у свою чергу, оглядає людину, ставить їй попередній діагноз і направляє далі, в більш спеціалізовані установи для того, щоб він проходив там лікування, або ж залишає у себе лікуватися, до повного одужання. Ми сподіваємося, що з реформуванням охорони здоров’я буде змінене і фінансування цієї галузі. Зараз фінансування йде подушно, або поліжково, але ми сподіваємося, що буде фінансування за пацієнтом, тоді медустанови почнуть воювати за ті гроші, які їм несе хворий, – зауважив він.

Також Юрій Борзенко провів екскурсію лікарнею, вказавши на досягнення та на проблеми. Він розповів, що на сьогодні відремонтовано лише 60% медичного закладу. Сьогодні нагальною потребою лишається будівництво нового хірургічного корпусу замість старого.

Едуард Гугнін порівняв сучасну систему охорони здоров’я із частково відремонтованою будівлею дитячої лікарні:

– Ми побачили, як змінюється лікарня, як змінюється матеріально-технічне оснащення закладу. На сьогодні медична реформа вже назріла. Тому необхідно змінювати не лише відношення людей до медиків та медиків до пацієнтів, а загалом міняти медичну систему. Наразі з одного боку ми бачимо, що кошти освоюються, лікарня поступово перетворюється, змінюється, ведуться ремонти. З іншого боку ми розуміємо, що наразі цього недостатньо. Необхідні капітальні вкладення. Так, створення нового хірургічного корпусу лікарні – це буде колосальний крок у перед. Проте місцевого бюджету для цього недостатньо, тому ми подаємо заявку до Державного фонду регіонального розвитку на 220 млн грн.. Сподіваємось, що у створенні нового корпусу нам допоможе держава. Це потужний об’єкт на найближчі кілька років. Ситуація з обласною дитячою лікарнею – типова для багатьох медичних закладів не лише Запорізької області, а всієї України та загалом для медичної системи. Зміни та ремонти проводяться фрагментально, проте вони не здатні змінити всю ситуацію. Саме тому необхідно міняти систему охорони здоров’я у цілому. Реформа надає можливість витрачати гроші там, де потрібно для пацієнта. І саме сьогодні ми повинні зробити все, щоб ця послуга була якісною, – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

На думку народного депутата Ігоря Артюшенка, впровадження медичної реформи дасть змогу вирішити актуальні проблеми медичних закладів, і цієї лікарні, зокрема.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн