Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В регіоні стартував опалювальний сезон

18 жовтня 2017 - 13:31

Про це говорили учасники онлайн-наради, що пройшла під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля. Участь у засіданні взяли заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та її апарату.

Насамперед Костянтин Бриль представив присутнім стажера на посаду першого заступника голови ОДА Еллу Слепян та позаштатного радника голови облдержадміністрації Андрія Постєвого.

Про підсумки підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону 2017/2018 року доповіла директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Олена Баранова.

За її словами, підготовка до опалювального сезону 2017/18 року розпочалася одразу по завершенні попереднього опалювального сезону 2016/17 року. В квітні поточного року на підставі інформації від територій області були визначені планові завдання з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 років. Основні показники та терміни виконання завдань з підготовки були затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації.

Згідно з отриманою від територій інформацією, станом на 10 жовтня 2017 всі заплановані заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року виконані в повному обсязі на 100%. В цілому по області підготовлено: житлових будинків – 6 861; котелень - 600; об’єктів соціальної сфери – 1 011 (у т.ч.: учбових закладів - 537; дошкільних закладів - 403; лікарень – 71).

Згідно з Правилами утримання жилих будинків та прибудинкових територій підприємствами та організаціями, на обслуговуванні яких знаходяться житлові будинки, були проведені комплексні обстеження елементів приміщень будинків, в ході яких визначені основні заходи з підготовки житлового фонду до експлуатації в зимовий період, у тому числі по усуненню несправності стін, фасадів, дахів, віконних і дверних заповнень, а також опалювальних печей, димоходів, газоходів, внутрішніх систем тепло - та водопостачання, які проводяться згідно з графіком (в межах фінансування).

Відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду підприємствами та організаціями області, на обслуговуванні яких знаходяться житлові будинки, підписано 6 861 акт та 4 394 паспорти готовності до роботи в опалювальний період 2017/2018 року. Підприємствами теплопостачання підписано 597 (98%) актів готовності котелень.

З метою забезпечення належного проведення опалювального сезону 2017/18 року в населених пунктах Запорізької області головою облдержадміністрації підписано відповідне розпорядження. На сьогодні деякими органами місцевого самоврядування вже ухвалені рішення про початок опалювального сезону 2017/18 року. В області проводиться запуск опалення, в першу чергу об’єктів соціальної сфери.

На виконання завдань Мінрегіону України облдержадміністрацією запроваджено щоденний моніторинг за початком та станом проходження опалювального сезону 2017/18 року. За інформацією профільних департаментів облдержадміністрації та місцевих органів влади станом на 13 жовтня 2017 працює 35 котелень з 602 (6%), опалюються 48 житлових будинків та 52 об’єкти соціальної сфери з 1011 (5 %), у т.ч.: дошкільні заклади - 30 з 403 (7%); учбові заклади - 19 з 537 (4%); лікарні - 3 з 71 (4%).

В опалювальному сезоні 2017/18 року використовувати природний газ для виробництва теплової енергії мають наміри 7 підприємств комунальної теплоенергетики. Станом на 13 жовтня 2017 року договори на постачання природного газу укладені усіма 7 підприємствами.

Окремо директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Олена Баранова повідомила, що для протидії загрозам та задля оперативного реагування на аварійні ситуації, які протягом опалювального сезону можуть виникати на об’єктах житлово-комунального господарства області, на підприємствах галузі створено аварійні формування загальною чисельністю 1 751 особа (з яких 728 осіб знаходяться на чергуванні). Аварійні формування забезпечені 65 пересувними електростанціями, 126 комплектами електро-газозварювального обладнання та 29 мобільними пунктами обігріву.

Для контролю за станом проходження опалювального сезону Департаментом житлово-комунального господарства проводиться щоденний моніторинг. В цілому область готова до роботи в опалювальному сезоні 2017/18 року.

На завершення онлайн-наради Костянтин Бриль підкреслив важливість своєчасного формування заявок та пропозицій до обласного бюджету на наступний рік.

- На сьогодні триває формування бюджету 2018 року. Тож прошу, щоб всі керівники структурних підрозділів поставились дуже прискіпливо до цього питання. Аби при затвердженні бюджету в нас не виникало таких проблем, як в поточному році. Тому прошу всі служби оперативно подати свої пропозиції та опублікувати їх до 1 листопада. Аби вони були розглянуті на наступній сесії обласної ради, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку