Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Потерпілим від торгівлі людьми надається безкоштовна допомога

19 жовтня 2017 - 10:49

Потерпілим від торгівлі людьми надається безкоштовна допомога

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з Запорізьким обласним центом соціальної та психологічної допомоги та центру гендерної освіти на базі факультету Запорізького національного університету проведено традиційний щорічний захід, спрямований на протидію торгівлі людьми. Участь у ньому взяли понад 100 студентів навчальних закладів.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми, як акція консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні, започаткований 18 жовтня 2007 року за ініціативою Європейського Парламенту.

За словами фахівців Департаменту, в області діє відповідна комплексна обласна програма, яка забезпечує оперативне інформування суспільства, сприяє ознайомленню з можливістю власного захисту від злочинних зазіхань, а також отримання допомоги ззовні, формує у населення навички безпечної поведінки.

Протягом останніх трьох років в Запорізькій області виявлено дев’ять потерпілих від торгівлі людьми, у тому числі шість у 2017 році.

У зазначених осіб соціальні служби з’ясовують потреби, розробляють індивідуальний план, згідно з яким надається безкоштовна психологічна, юридична, медична та інші види допомог. Крім того, у разі встановлення статусу особі, постраждалій від торгівлі людьми, органами соціального захисту населення здійснюється виплата одноразової матеріальної допомоги у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Під час заходу було організовано перегляд фільму «Життя на продаж», після чого проведено широке обговорення проблеми, основних причин та ризиків потрапляння чоловіків, жінок і дітей у небезпечну ситуацію. Також гендерним ресурсним освітнім центром при Запорізькому національному університеті презентовано соціальний ролик «Небезпеку видно не одразу».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн