Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військові музиканти з Америки виконали в Запоріжжі гімн України

30 жовтня 2017 - 16:23

У Запоріжжі з концертом  побував «USAFE Band» - оркестр військово-повітряних сил США в Європі. Американські музиканти зустрілися із запорізькими колегами, дали майстер-клас для студентів Запорізького музичного училища ім. П. І. Майбороди та з приголомшливим успіхом виступили в  концертному залі ім. М. Глінки Запорізької обласної філармонії.

Від імені обласної влади американських музикантів привітав начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко, який відзначив важливість народної дипломатії у встановленні добрих стосунків між країнами.

Гастрольні концерти «USAFE Band» в Україні є частиною урочистостей з відзначення 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та США. Зокрема, оркестр мав спільний виступ із Президентським оркестром під час цьогорічних святкувань Дня незалежності України в Києві, виступав у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України. Цьогорічний тур оркестру пролягає по семи містах України. «USAFE Band» виступає з гастролями по всьому світові, бере участь у благодійних програмах.

Підполковник Дон Скофілд, командир та диригент оркестру військово-повітряних Сил США в Європі, відзначив високий рівень майстерності студентів Запорізького музичного училища. Майстер-клас у навчальному  закладі завершився спільним виконанням маршу «The Stars and Stripes Forever». А під час концерту в Запорізькій обласній філармонії прозвучали гімни України та США, оперні арії у виконанні одеського контр-тенора Юрія Міненка, твори засновника першого оркестру майора Ґлена Міллера, композиторів Луї Армстронга, Арті Шоу та українська народна пісня «Ніч яка місячна».

Глядачі у концертному залі ім. М. Глінки, серед яких було чимало військових ЗСУ та нацгвардійців, стоячи вітали музикантів із Америки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області