Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «2018-й ми оголосимо роком будівництва доріг»

2 листопада 2017 - 16:52

Під керівництвом голови облдержадміністрації пройшла виїзна нарада щодо підготовки дорожніх служб до зимового періоду. Захід відбувся у філії «Запорізька ДЕД» ДП «Запорізький облавтодор».

Як повідомив начальник філії Сергій Ткаченко, до складу організації входять п’ять дорожніх дільниць, які обслуговують 911,1 км автомобільних доріг (13% від протяжності доріг загального користування області) на території Запорізького, Вільнянського та частково Василівського районів. Загальна кількість працюючих 99 осіб.

Станом на 1 листопада 2017 на виробничих базах ДП «Запорізький облавтодор» наявність протиожеледних матеріалів для зимового утримання доріг складає 18 000 т відсіву та 2 594 т технічної солі. Для зберігання протиожеледних матеріалів відремонтовано та підготовлено 1 стаціонарну базу та 32 тимчасових площадки 27 пунктів обігріву та 13 одиниць лінійно-виробничих будівель.

Для утримання доріг у зимовий період укладено 3 договори з КП «ЕЛУАШ», ТОВ «Ремшляхбуд» та ФОБ ПП «Агронікс». Згідно з домовленостями, буде залучено 18 додаткових одиниць дорожньої техніки, у т.ч.: 5 піскорозкидувачів з відвалами, 4 навантажувача, 2 автогрейдери, 6 тракторів МТЗ з відвалами та 1 бульдозер.

Крім того, для забезпечення роботи в осінньо-зимовий період відремонтовано та підготовлено 139 одиниць дорожньої і снігоочисної техніки, яка буде задіяна в зимовому утриманні доріг.        Заготовлено 326 комплектів теплого спецодягу та 151 комплект зимового взуття для працівників Облавтодору.

За словами Костянтина Бриля зимового колапсу Запорізька область може не боятись.

- Ми «готували сани влітку», а отже з тими напрямками, де можуть виникнути проблеми - знайомі. Так на позачерговому засіданні регіональної комісії з ТЕБ та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про необхідність виділення Службі автодоріг на невідкладні заходи із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на автодорогах області в осінньо-зимовий період коштів в сумі близько 1 млн. грн. для створення запасу пально-мастильних матеріалів. І на найближчу сесію питання буде винесено. Всі проблемні питання ми тримаємо на контролі, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону наголосив, що облавтодор потребує оновлення транспорту. Тож в наступному році планується опрацювати можливість виділення коштів на оновлення техніки з обласного бюджету та інших джерел фінансування.

Окрему увагу учасники наради приділили роботам з поточного середнього ремонту на двох об’єктах. Йшлось про автомобільну дорогу Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь. Роботи виконує ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», на ділянці від границі Дніпропетровської області в бік м. Запоріжжя. В поточному році буде відремонтовано 8,5 км дороги, що становить 100% від запланованого плану на поточний рік. Завдяки так званому «митному експерименту», а також коштом обласного бюджету виконано та профінансовано робіт на 30,4 млн. грн.. Крім того, тривають роботи на автомобільній дорозі Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь. Роботи виконує ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком», в Пологівському районі  на ділянці від села Кінські Роздори в бік Більмацького району. В поточному році буде відремонтовано 7 км дороги, що становить 100% від заплановано плану на поточний рік. Роботи були виконані та профінансовані рамках «митного експерименту» за рахунок державного бюджету (10 млн. грн.), та за рахунок коштів обласного бюджету (11,9 млн. грн.).

Разом по двох об’єктах на сьогодні виконано робіт більш ніж на 70 млн. грн. До кінця поточного року усі заплановані роботи на дорогах загального користування Запорізької області планується виконати в повному обсязі в межах доведеного фінансування.

Костянтин Бриль підкреслив, що влада регіону зробила все можливе, аби ремонт доріг більше не починався восени.

- В поточному році проведено всі тендерні процедури. І останні договори ми заключаємо 10 листопада. Ці роботи заплановані в проекті бюджету 2018 року. Одразу після виділення коштів робота буде розпочата. Умови договору передбачають передплату у 30% і якщо ми профінансуємо ці виплати взимку – дороги почнуть будувати одразу з настанням сприятливих погодних умов. Тож 2018 ми оголосимо роком будівництва доріг, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни