Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Ми маємо докласти максимальних зусиль, аби на місцях не було подвійної системи управління і розпорядження бюджетними коштами»

13 листопада 2017 - 13:40

Сьогодні голова  облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою у  Веселівському районі. До нього приєднався народний депутат України Сергій Валентиров.

Насамперед очільник регіону провів зустріч з представниками  новоутворених об’єднаних територіальних громад: Новоуспенівської сільської ОТГ та Чкаловської сільської ОТГ.

Головна тема, яку обговорили учасники зустрічі, – реальне втілення в життя реформи децентралізації влади. Костянтин Бриль наголосив на необхідності оптимізації райради.

- На сьогодні залишилося шість районів, де процес об'єднання не завершено стовідсотково. Проте ми маємо докласти максимальних зусиль, аби на місцях не було подвійної системи управління і розпорядження бюджетними коштами. Нині потрібно, аби ті  райради, які залишилися, переходили на «рейки» ОТГ. Тож  найближчим часом на місцях варто звести штат райради до мінімуму, аби не витрачати зайві кошти на подвійне утримання владних структур. Проте і громада допомагатиме з фінансуванням на утримання райради, яка потрібна для передачі майна новоствореній ОТГ,  - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 Присутні також приділили увагу  реформі освіти.  Костянтин Бриль та Сергій Валентиров роз'яснили представникам громад усі позитивні нюанси інклюзивного навчання, що втілюється в життя в рамках реалізації всеукраїнського науково-педагогічного експерименту Міністерства освіти і науки України та Благодійного фонду Порошенка.

Представники громад, у свою чергу,  звернули увагу Костянтина Бриля та Сергія Валентирова на необхідність завершення ремонту водогону та оновлення доріг у Веселівському районі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області