Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі області скорочують борги за житлово-комунальні послуги

14 листопада 2017 - 15:41

З настанням опалювального сезону завжди актуалізується питання розрахунків населення за житлово-комунальні послуги.  У зв’язку з цим відбулася обласна селекторна нарада під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова, на якій розглянуто стан справ у галузі житлово-комунального господарства області.

Як доповів в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.10.2017 становить 102,7%, що на 1,4% вище у порівнянні  з вереснем. Загальний борг населення на кінець звітного місяця становить 1,264 млрд. грн., що на 71 млн. грн. менше, ніж у  попередньому місяці.

Зокрема, рівень розрахунків населення за послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання досяг 127,6%, що на 2,7% вище та на 28 млн. грн. менше у порівнянні з 01.09.2017. Проте сума заборгованості все ще значна у становить 438,1 млн. грн.

За послугу з водопостачання та водовідведення населення розрахувалося на 102,9%, що на 2,1% вище. Завдяки цьому сума боргу скоротилася на   4,8 млн. грн.. і  на кінець звітного місяця становить 121,7 млн. грн..

Найнижчий рівень розрахунків населення за послугу з утримання будинків та прибудинкових територій - 88,2%, тим не менше це на 2,1% вище, що дозволило скоротити  заборгованість на 36,8 млн. грн., залишок  борг н на кінець звітного місяця становить 131,7 млн. грн.   

Рівень розрахунків населення області за послугу з вивезення побутових відходів становить 92,6%, що на 2,2% вище. Борг населення становить 26,1 млн. грн., що на 0,5  млн. грн. менше.

Посадовець відзначив території, показники яких перевищують 100%: Приазовський, Василівський райони та міста Запоріжжя, Мелітополь і Бердянськ.  Разом з тим, у Кам’янсько-Дніпровському, Бердянському,  Запорізькому, Гуляйпільському районах та м. Токмак рівень розрахунків не досягає і 90%.

Підбиваючи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков наголосив, що  стале проходження опалювального сезону та безперебійне надання житлово-комунальних послуг напряму залежить від рівня розрахунків. Відповідальність за їх стан лежить на місцевій владі і персонально на керівниках територій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни