Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Насамперед ми маємо налагодити побут та затишок для наших хлопців, які захищають мир та спокій усіх українців»

17 листопада 2017 - 12:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з командуванням та особовим складом військової частини А2189 (2316 радіотехнічний батальйон) Повітряних сил України.

Очільник регіону оглянув казармені приміщення, командний пункт та територію військової частини, приділив увагу новим зразкам радіолокаційної техніки,   ознайомився з порядком несення бойового чергування на командному пункті частини.

За словами командира в/ч А2189  майора Дмитра Васильєва, ще в 1960 році було сформовано та розгорнуто 2316 радіотехнічний батальйон, до складу якого входять чотири радіолокаційні роти, що дислокуються у м. Дніпро, м. Кривий Ріг, м. Бердянськ, м. Лозова та три окремі радіолокаційні взводи.

Упродовж свого існування по теперішній час радіотехнічний батальйон «Запоріжжя» якісно виконує завдання з охорони державного кордону України у повітряному просторі, а також завдання щодо прикриття стратегічних об’єктів Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей.

З початку проведення АТО особовий склад батальйону бере активну участь у її проведенні. За бойову службу на сході України н орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено п’ять  військовослужбовців, відзнаками Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України – 24 військовослужбовці, 210 бійця надано статус учасника бойових дій, 10 військовослужбовців батальйону отримали різного ступеня поранення.

Костянтин Бриль приділив окрему увагу питанням надання матеріальної допомоги військовій частині та  побутовим умовам проживання  військовослужбовців.

- Ця частина входить до переліку одинадцяти підшефних  згідно з Указом Президента України Петра Порошенка. Тож  облдержадміністрація та Фонд оборони області надають їй необхідну підтримку. В поточному році ми перерахували 250 тисяч гривень на потреби частини, завдяки чому поміняли покрівлю та вікна. Утеплення казарм було реально необхідним, адже минулої зими, навіть при плюсовій температурі, бійці були змушені спати у верхньому одязі. Наступного року  в цій частині ми плануємо приділити увагу утепленню стін. Військовослужбовціі також звернули увагу на необхідність придбання кухонного обладнання. Вважаю, що насамперед ми маємо налагодити побут та затишок для наших хлопців, які захищають мир та спокій усіх українців, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер