Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Землі Національного заповідника «Хортиця» приводять до ладу

30 листопада 2017 - 12:41

Питання реєстрації земельних ділянок Національного заповідника «Хортиця» у державному земельному кадастрі розглянуто на нараді, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна. У нараді взяли участь директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, представники Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, фахівці Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації.

За словами директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенко, на сьогодні до  Держгеокадастру на реєстрацію подано технічну документацію встановлення та відновлення меж на 22 земельні ділянки.

- Це колишні землі державного сільгосппідприємства «Хортиця» та лісового фонду, які перейшли до заповідника. Нам необхідно належним чином оформити статус земельних ділянок, щоб займатися їх розбудовою та гідно виконувати власні функції та обов’язки. Фактично ця територія і так належить заповіднику, на ній розташовані археологічні та історико-культурні пам’ятки. Наразі треба навести лад  з документацією на ці земельні ділянки, - підкреслив Максим Остапенко.

Протягом трьох років на всі спроби реєстрації земельних ділянок у Держгеокадастрі були надані відмови. Національним заповідником витрачено значні кошти на виконання землевпорядних робіт, крім цього, необхідність внесення до державного земельного кадастру земельних ділянок дозволить вирішити  ряд проблем з оформленням прав на землю осіб, які мають об’єкти нерухомості на острові Хортиця, у тому числі й  об’єкти комунальної власності.

Після обговорення питання Олександр Бабанін дав доручення Головному управлінню Держгеокадастру в термін до 8 грудня розглянути землевпорядну документацію та здійснити реєстрацію земельних ділянок Національного заповідника «Хортиця». Питання реєстрації земельних ділянок заповідника перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області