Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Розв’язання проблеми довкілля в Запорізькій області має лежати не тільки на обласному бюджеті»

30 листопада 2017 - 14:39

Костянтин Бриль: «Розв’язання проблеми довкілля в Запорізькій області має лежати не тільки на обласному бюджеті»

В ефірі одного з центральних телеканалів виступив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. У рамках інтерв’ю він присвятив увагу таким важливим питанням як розвиток промисловості регіону та впровадження нових технологій.

- Запорізька область - один із найбільш розвинених промислових регіонів України. Обсяг реалізованої промислової продукції за підсумками січня-вересня 2017 року - 134,9 млрд. грн. або 8,8% обсягу реалізації по Україні. До речі, це 3 місце серед регіонів держави. Після п’яти  років скорочення обсягів виробництва нині спостерігається зростання індексу промислового виробництва, за підсумками січня-вересня 2017 року - 107,2%, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також повідомив, що в 2018 році очікується збільшення індексу промислової продукції в області на рівні 2%, при цьому зростання темпів промислового виробництва в металургії на - 3%, машинобудуванні - 1,5%, енергетиці - 5%. Зростання обсягу реалізованої промислової продукції на 2018 рік, у порівнянні з 2017 роком, очікується на рівні 9%.

- Хочу наголосити, що зростання економіки залежить від якості доріг. Відповідно до Бюджетного кодексу України впроваджено «митний» експеримент з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг у разі перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів, визначених у розписі Державного бюджету за загальним фондом. Завдяки перевиконанню Запорізькою митницею загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів до спеціального фонду обласного бюджету зараховано 163,7 млн. грн., які спрямовані на реалізацію заходів з розвитку автомобільних доріг. Приведення у належний стан автомобільних доріг дозволить забезпечити не лише зростання економіки області, а й створення нових робочих місць, - наголосив   Костянтин Бриль.

За даними статистики, у Запорізькій області діють 13 474 підприємства, з яких 19 великих, 578 середніх та 12877 малих. У промисловому секторі економіки області зайнято 138,4 тис. осіб (38% загальної чисельності працюючих). Середня заробітна плата становить 8,6 тис. грн., що на 23% більше, ніж середня зарплата по області.

В області працюють такі промислові гіганти як ПАТ «Запоріжсталь», ПрАТ «Дніпроспецсталь», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», ПАТ «Запорізький завод феросплавів», АТ «Мотор Січ», ПАТ «Запоріжтрансформатор», ДП «ЗМКБ «Прогрес», КП «НВК «Іскра», на яких трудиться близько 43% працівників, зайнятих у промкомплексі області.

- Дуже важливо, що наші підприємства вкладають кошти в інвестиційну та інноваційну діяльність, а також модернізацію виробництва і впровадження енергозберігаючих технологій. Окрему увагу хочу приділити питанню, що турбує запоріжців. А саме, заходам з моніторингу довкілля. Існуючий промисловий майданчик нам залишився ще з радянських часів. І чимала увага приділяється тому, щоб заводи працювали над його оновленням. Насамперед йдеться про інвестиції промгігантів у модернізацію виробництва. Вважаю, що розв’язання  проблеми довкілля в Запорізькій області має лежати не тільки на обласному бюджеті. І для реального покращення ситуації нам потрібна загальнодержавна програма, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна