Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота 17 сесії обласної ради завершилася ухваленням бюджету на 2018 рік

30 листопада 2017 - 17:39

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні 17 сесії обласної ради сьомого скликання.

На початку Костянтин Бриль традиційно вручив відзнаки кращим представникам галузей регіону.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечення прав дітей і непрацездатних громадян похилого віку, високий професіоналізм  та з нагоди Дня працівника соціальної сфери  Указами Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» директору Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Ользі Кучер.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність  та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено артиста вищої категорії академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії Андрія Нетребу.

Відзнакою Президента України – медаллю «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» було нагороджено волонтера, лідера громадської організації «Храм» Ірину Дмитрів; волонтера Ніну Герман; учасника АТО, волонтера Валерія Матченка; волонтера Інну Сидоренко; волонтера Максима Сидоренка та учасника АТО, волонтера Олександра Ходоса.

За значний особистий внесок у забезпечення розвитку вітчизняної металургійної промисловості, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Подяку Прем’єр-міністра України було оголошено представникам електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь» вальцювальнику прокатного цеху Андрію Гордєєву та ковалю ковальського цеху Сергію Комісару.

Костянтин Бриль також прокоментував результати сімнадцятої сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання.

- Сьогодні затверджено основу бюджету Запорізької області на 2018 рік. Загальний фонд бюджету становить 10,08 мільярда гривень, що на 34% більше, ніж минулорічний. У 2017 році депутати прийняли бюджет області тільки наприкінці січня, а видатки розвитку затвердили взагалі аж у квітні. Це позначилось на багатьох соціально важливих напрямах. Зокрема, на проведенні капітальних ремонтів, оновленні матеріальної бази бюджетних установ, будівництві та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери та комунального господарства, заходах екологічного призначення. Аби уникнути подібних «розтягувань», ще на початку осені фахівці облдержадміністрації почали розробляти проект обласного бюджету  на 2018 рік. Щоб підрядники могли будувати й ремонтувати не в серпні, а в березні. І нині завдяки командній роботі маємо результати, які зможуть оцінити всі жителі Запорізького регіону, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?