Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «У кожній державі еліту нації складають військові»

6 грудня 2017 - 16:21

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, підбиваючи підсумки благодійного марафону під час урочистостей до Дня Збройних Сил України. Єдиний в Україні марафон проводиться в Запорізькому регіоні за ініціативи обласної координаційної ради учасників антитерористичної операції та за підтримки облдержадміністрації.

Насамперед Костянтин Бриль привітав присутніх у Запорізькій обласній філармонії з Днем Збройних Сил України.

- Вважаю, що в кожній державі еліту нації складають військові. Це люди, які без роздумів готові віддати своє життя за те, щоб у країні був мир та спокій. Саме це сьогодні і роблять наші військовослужбовці на Сході України. Важко собі уявити, що було би без хлопців, які боронять нашу землю. Дуже хочеться, щоб у зоні АТО не було тих страшних подій, які залишають страшні сліди в наших серцях, у душах родин, які втрачають синів, чоловіків та батьків. Велика шана тим жінкам, які чекають своїх рідних і вірять у них. Це тепло дуже потрібно нашим чоловікам. Низький уклін нашим волонтерам, які віддають останнє, аби підтримати військовослужбовців. Дорогі наші захисники! Сьогодні саме ваше свято. Бажаю вам перемоги над загарбниками. Аби держава та українці пам’ятали ваш подвиг після демобілізації. Адже ви – наша надія та наша гордість, - зазначив Костянтин Бриль.

Очільник регіону передав до скарбниці телемарафону сертифікат на 100 тисяч гривень від облдержадміністрації, а також подякував усім підприємствам, які щороку підтримують благодійний марафон до Дня Збройних Сил України.

Костянтин Бриль також вручив відзнаки запоріжцям, причетним до свята. Так, відзнакою Президента України – медаллю «За участь в антитерористичній операції»  нагороджено полковника, головного спеціаліста відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації Андрія Тимченка. Медаллю «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджено волонтерів Світлану Алексєєву, Микиту Шляхтунова та заступника голови Пологівської районної державної адміністрації Ірину Півень.

Крім цього, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Збройних Сил України  медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено підполковника, військового комісара Василівського районного військового комісаріату Ігоря Онищука та майора, начальника служби ракетно-артилерійського озброєння військової частини А1978 Володимира Кучеренка.

 Костянтин Бриль також вручив цінний подарунок майору, заступнику начальника відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) Запорізького обласного військового комісаріату Юрію Ральцеву. Грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено майора, заступника військового комісара-начальника мобілізаційного відділення Вільнянського районного військового комісаріату Миколу Домбровського; капітана медичної служби, начальника терапевтичного відділення Запорізького військового госпіталю Ксенію Сметаніну та старшину, головного сержанта 1-ої роти Військової служби правопорядку Максима Криніна.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей