Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Центр допомоги учасникам Антитерористичної операції при облдержадміністрації

Центр допомоги учасникам АТО: підсумки дворічної роботи

8 грудня 2017 - 11:24

Виповнилося два роки з початку роботи обласного центру допомоги учасникам  антитерористичної операції та його представництв у містах та районах. За цей час надійшло понад 23 тисячі звернень від ветеранів війни, членів родин загиблих, рідних та близьких бійців. Більшість питань стосувалася надання матеріальної допомоги (19%), отримання земельних ділянок (15%),  встановлення статусу учасника бойових дій (15%),  лікування (14%), працевлаштування та профпідготовки (5%), санаторно-курортного лікування (4%) тощо. Багато демобілізованих солдатів просили допомогти  влаштуватися на контрактну службу.

Як розповів координатор центру Олексій Сквордяков, останнім часом для наших захисників провели три семінари щодо відкриття власної справи, а в рамках обласної програми підтримки підприємництва заклали до бюджету 1,2 млн. грн. для АТОвських «старт-апів». Без бійців не обходиться жодна культурна подія в обласному центрі, зокрема продюсерська агенція «Мусін. Арт-Груп» завжди надає ветеранам та членам їх родин безкоштовні квитки. За сприяння центру 100 учасників АТО побували на реабілітації у 9-й міській лікарні, де ними опікується досвідчений лікар, волонтер 93-ї окремої механізованої бригади Олена Безединова. Крім цього, 50 воїнів пройшли обстеження в обласній клінічній лікарні, а 40 – оздоровилися в санаторії «Глорія».

Не забувають у центрі і про дозвілля колишніх військових. Протягом року відбувалися спортивні змагання із співробітниками Національної поліції, прокуратури, турніри та літні школи з військово-патріотичного виховання молоді.  Зараз активісти спільно з психологами-волонтерами розробляють проект обласної програми професійної перепідготовки психологів для роботи з військовою травмою.

Нагадаємо, обласний центр допомоги учасникам АТО працює за адресою: пр. Соборний, 164 (з торця адмінбудинку облдержадміністрації). Графік роботи: понеділок – четвер 08.00 – 17.00, п’ятниця 08.00 - 15.45, телефон (061) 236-25-25.

 

Департамент інформаційно діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей