Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька облдержадміністрація та регіон Орієнталь Королівства Марокко підписали Угоду про співробітництво

19 грудня 2017 - 12:46

Це перша Угода між Запорізькою обласною державною адміністрацією та Радою регіону Орієнталь  Королівства Марокко про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. У церемонії її підписання взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та  перший Віце-президент регіону Орієнталь Халід Сб'я.

Вітаючи іноземних гостей, Елла Слепян відзначила, що Запорізька область та Королівство Марокко давно й тісно співпрацюють. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами і послугами між Запорізькою областю та Королівством Марокко за 9 місяців 2017 склали $ 2,353 млн. грн. Із них експортовано товарів та послуг  на суму $ 2,352 млн. грн. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами і послугами склало $ 2,351 млн.

- Сподіваюсь, що подальша співпраця буде лише поширюватися, зокрема в напрямку агропромисловості, туризму, культури. Між нашими державами та культурами багато спільного, нам разом необхідно розширювати напрями діяльності. Це лише перша зустріч, яка стане стартом для подальшої спільної діяльності, - зазначила Елла Слепян.

Наміри щодо майбутнього співробітництва висловили представники Ради регіону Орієнталь  Королівства Марокко.

- З моменту прибуття ми не відчули того, що знаходимося в іншій державі, нас радо та тепло зустріли на запорізькій землі. Сподіваємось, що подальша співпраця буде цікава та плідна для обох сторін. Наше  перебування тут показує серйозні наміри щодо подальшої роботи. У Королівстві Марокко ми плануємо відкрити навчальні центри з вивчення української мови. Мова – це перший крок до наближення двох культур наших держав, -  підкреслив перший Віце-президент регіону Орієнталь Халід Сб'я.

Запорізька обласна державна адміністрація і Рада регіону Орієнталь Королівства Марокко, враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні, зміцненні і розширенні співробітництва, домовилися, що сторони розвивають співробітництво в галузях промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі; науки, техніки, освіти та охорони здоров'я; культури і мистецтв; туризму і спорту; місцевого самоврядування. Сторони сприяють взаємному розвиткові торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва;  створюють сприятливі умови для розвитку спільної діяльності підприємницьких структур, включаючи заохочення і захист інвестицій,  організацію нових робочих місць, створення спільних підприємств, акціонерних товариств, торгових домів та інших спільних структур, підтримують двостороннє співробітництво підприємств, у тому числі малого та середнього бізнесу.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?