Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці знайомлять, як уникнути трудового рабства

10 січня 2018 - 09:50

Фахівці знайомлять, як уникнути трудового рабства

Одним із напрямів профорієнтаційної роботи служби зайнятості є організація та проведення заходів з попередження та протидії торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці. Протягом 2017 року Запорізькою обласною службою зайнятості проводилась активна інформаційна кампанія з цього питання.

 У всіх центрах зайнятості  області в інформаційних секторах розміщені матеріали щодо запобігання соціальним ризикам, зокрема про торгівлю людьми та використання різноманітних форм дитячої праці, до яких мають  вільний доступ для всі охочі. 

Клієнти служби зайнятості отримують індивідуальні консультації та беруть участь у інформаційних і консультаційних групових заходах. Фахівцями служби зайнятості проведено  тематичні  семінари «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми», «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»,  «Легальна зайнятість».  Слухачам продемонстровано відповідні відеоролики. Загалом протягом 2017 року було проведено 1777  заходів такого типу, в яких взяли участь понад 28,3 тис. громадян.

До проведення групових заходів залучалися і соціальні партнери: Перший Запорізький  міський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомог,  Управління соціального захисту населення,  Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП України в Запорізькій області, Управління державної міграційної служби в Запорізькій області, Центр  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласна організація Червоного Хреста України, Інспекція з питань праці, громадські організації «Право на захист»,  «Егіда Запоріжжя»,  "Крим SOS",  "Об'єднання психологів та психоаналітиків "Взаємодія".

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми фахівці Запорізького обласного центру зайнятості, представники різних служб та  громадських організацій в парку культури і відпочинку «Дубовий Гай» провели інформаційну акцію «Подорожуй безпечно». Її метою було підвищення обізнаності населення з питань  протидії торгівлі людьми, формування свідомого ставлення до міграційних намірів та мінімізації вірогідності потрапляння наших громадян у ситуацію торгівлі людьми.

Ці теми також розглядалися на нарадах, засіданнях круглих столів: «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», «Сімейна, гендерна політика та протидія торгівлі людьми «Торгівля людьми: міфи та стереотипи», «Про вимоги Закону України «Про протидію торгівлі людьми», «Пропозиції роботи за кордоном: фактичні можливості, законодавча підтримка та реальні ризики».

Задля підвищення поінформованості населення про порядок вирішення питань, пов’язаних із працевлаштуванням на роботу за кордоном і ризиками трудової міграції, інформаційні матеріали розміщувались на WЕВ-сайті обласного центру зайнятості та в мережі Facebook у районних центрах зайнятості.

Профілактично-інформаційна кампанія для безробітної категорії громадян щодо безпеки роботи за кордоном, попередження трудового рабства триватиме й надалі.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни