Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький Новорічно-різдвяний фестиваль прощається до наступних свят

12 січня 2018 - 15:00

Упродовж усіх новорічних та різдвяних свят у Запоріжжі на Фестивальній площі запоріжців та гостей розважав  обласний Новорічно-різдвяний фестиваль. Цей культурно-мистецький марафон традиційно організували Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна рада, Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, обласний методичний центр культури і мистецтва, Духовна рада християнських церков при голові облдержадміністрації, громадські організації.

Біля головної ялинки області у святковому містечку на запоріжців та гостей міста чекали казкові зустрічі, веселі розваги, різдвяні традиції та новорічні дива. Святкову атмосферу у вихідні та святкові дні створювали кращі творчі колективи з області, артисти обласних театрів та філармонії, громадські організації. У дерев’яних будиночках розмістилися торговельні та сувенірні майданчики, фотозони, інсталяції, християнське містечко «Різдвяний вертеп». Громадська організація «Волонтерські вареники» всі святкові дні проводила акції на підтримку армії.

Відкрився обласний Новорічно-Різдвяний фестиваль святкуванням Дня Святого Миколая.  

23 грудня глядачів своїми виступами зігрівали колективи із Запорізької області. Також у цей день відбулося урочисте прийняття присяги військовослужбовцями строкової служби призову «Осінь-2017» військових частин 3033 та  3026 Національної гвардії України. Новобранці зі Львова, Херсона, Кропивницького, Тернополя та Запоріжжя урочисло склали присягу.

Вперше 25 грудня в Україні стало вихідним днем, тож святкова програма на площі Фестивальній тривала з ранку до вечора. Розпочалося шоу веселою дитячою програмою -  на маленьких гостей свята чекала зустріч із ляльковим театром, шоу мильних бульбашок, конкурси, майстер-класи, аніматори з ростовими ляльками.

Справжньою родзинкою  Новорічно-різдвяного фестивалю вже другий рік стає програма «Різдво в АТО». Цього разу виступали духовий оркестр військової частини 3029, дитячий колектив музичної школи №5, народний вокальний ансамбль «Дніпряночка» Палацу культури металургів, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Владислава Жукова. Капеланові 36-ї бригади морської піхоти Станіславу Ляховичу передали від запорізьких школярів для бійців новорічні привітання, написані під час акції, яку провів обласний центр патріотичного виховання молоді. Учні 50 навчальних закладів обласного центру передали на фронт більше 5 тисяч листів, новорічних привітань та оберегів.

З насиченою програмою виступили артисти обласної філармонії та академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара.

Ще одна традиція обласного Новорічно-Різдвяного фестивалю – спільна молитва священиків різних  конфесій. Вони нагадали про духовний сенс Різдва, привітали всіх із народженням Ісуса Христа, молилися за мир в Україні та перемогу.

Програма обласного Новорічно-різдвяного фестивалю у Новому році продовжилася 1 січня театралізованою програмою, яку підготували Духовна рада християнських церков та громадські організації Запоріжжя. 

А Різдво Христове відзначили різдвяними співами, колядками, конкурсами з подарунками.

Також відбувся вже шостий фестиваль колядників і вертепів «Козацька коляда» та бої «Лава на лаву». Гості свята впевнилися:  у Запорізькому краї відроджуються українські стародавні традиції,  а Запоріжжя утверджується як козацька столиця України.        

Гостями обласного Новорічно-Різдвяного фестивалю стали тисячі глядачів -  запоріжці, жителі області та гості  з Європи, Азії та  Африки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області