Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже 65 000 безробітних запоріжців отримали допомогу від служби зайнятості

15 січня 2018 - 09:24

Протягом 2017 року комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення отримали 64,8 тисяч безробітних, які перебували на обліку служби зайнятості, що на 13,1% менше минулорічного показника.

За сприяння служби зайнятості 23,5 тис. безробітних знайшли роботу, з них 574 особи працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 97 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю, 21 громадянин, старший від 45 років та з числа внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО отримали ваучери на навчання та підвищення кваліфікації; 8 тисяч безробітних пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

З початку року 11,6 тисяч безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Кількість роботодавців, що співпрацювали зі службою зайнятості у 2017 році порівняно з 2016 зросла на 10,7% та становить 8,6 тисяч. Отже, і кількість вакансій в базі даних служби зайнятості збільшилась на 10,8 % та склала 44,1 тисяч.

А ось у своїх потребах працівників роботодавці залишаються незмінними. Як і торік, найбільш запитуваними є кваліфіковані робітники – електромонтери, продавці, медсестри, водії, слюсарі, токарі та інші представники робочих професій. Також мають попит фахівці з високим рівнем кваліфікації – спеціалісти державної служби, бухгалтери з відповідним досвідом роботи.

- Ситуація на ринку праці регіону характеризується позитивною динамікою. До того ж, з 1 січня 2018 року підвищено розмір мінімальної заробітної плати на рівні 3723 грн., що потягнуло за собою  збільшення розмірів штрафних санкцій за порушення законодавства про працю. Це змусить багатьох роботодавців вивести своїх робітників з «тіні», а відтак працівники отримають всі соціальні гарантії, передбачені трудовим законодавством, - зазначає директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?