Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники отримають кошти з обласного бюджету для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

16 січня 2018 - 14:32

Питання виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету для Головного управління ДСНС України у Запорізькій області на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в зимовий період 2018 року було розглянуто під час засідання позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова.

Як відзначив начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Запорізькій області Олексій Дунаєв, відсутність в достатньому обсягу пально-мастильних матеріалів ставить під загрозу своєчасне реагування аварійно-рятувальних підрозділів Головного управління на можливі надзвичайні ситуації та події, які можуть виникнути протягом зимового періоду 2018 року, у першу чергу, це події, пов’язані з розчищенням снігових заметів, вивільненням з них автомобільної техніки, гасінням пожеж та збереження життя людей.

Протягом зимового періоду 2016-2017 років тільки на автомобільних шляхах області для надання допомоги населенню підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області залучались 154 рази. Врятовано 535 чоловік. Визволено зі снігових заметів 313 одиниць техніки.

 - З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у зимовий період поточного року, своєчасної ліквідації можливих наслідків, забезпечення оперативної готовності аварійно-рятувальних підрозділів, Головне управління ДСНС України у Запорізькій області просить вирішити питання стосовно виділення з резервного фонду обласного бюджету коштів на придбання для структурних підрозділів ДСНС України у Запорізькій області пально-мастильних матеріалів на суму 600 тисяч грн., - відзначив Олексій Дунаєв.

За результатами обговорення рішенням комісії погоджено виділення з резервного фонду обласного бюджету 600 тисяч грн. на безповоротній основі для Головного управління ДСНС України у Запорізькій області на першочергові заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в Запорізькій області в зимовий період 2018 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства