Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянськ розпочав підготовку до літнього сезону-2018

16 січня 2018 - 15:33

У Бердянську відбулась зустріч  мера курортного міста Володимира Чепурного та секретаря міської ради Олексія Холода із заступником голови Запорізької облдержадміністрації Олександром Бабаніним, директором Департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Андрієм Антоновим та заступником начальника управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області Романом Пісаревим. У ході зустрічі присутні обговорили перспективи вирішення нагальних питань з підготовки до літнього сезону 2018 року.

Як відзначив директор Департаменту промисловості та інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації Андрій Антонов, метою робочої поїздки було обговорення організації безпечної експлуатації та базування маломірних суден на морі, робоча зустріч з цього питання відбулась з представниками прикордонної служби. Також важливим питанням є розміщення габаритно-вагових комплексів на в’їзді в місто Бердянськ, три таких комплекси вже закуплено для Запорізької області.  А також інші проблемні питання, пов’язані з інфраструктурою міста та перевезенням пасажирів, зокрема виконання правил перевезення пасажирів, взаємодії міської влади з представниками Укртрансбезпеки тощо.

Детально на цих питаннях зупинився заступник начальника управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області Роман Пісарев. Він підкреслив, що державна політика і Укртрансбезпеки в цілому направлені на збереження доріг та забезпечення контролю за ваговими показниками автомобілів. Запорізька область вже отримала три вагові комплекси, один з яких планується встановити у Бердянську, але для їх розміщення потрібні спеціалізовані площадки. Також потрібно вирішувати питання безпеки експлуатації та базування маломірних суден на морі. Буде створена робоча група, яка напередодні літнього сезону опрацює всі питання, щодо узаконення місць базування тощо. Важливе також питання контролю пасажирських перевезень в межах міста та підвищення їх якості, і розширення співпраці в цьому питанні між міською владою та спеціалістами Укртрансбезпеки.

Міський голова Бердянська Володимир Чепурний відзначив, що питання вантажних перевезень в межах міста та функціонування маломірних суден серед актуальних та подякував обласній владі за розуміння та підтримку Бердянська у вирішенні цих питань.

- Відповідні звернення були ще в минулому році і тішить, що в цьому році вже вирішено питання встановлення вагових комплексів в області, і в тому числі в Бердянську. Але необхідно передбачити встановлення двох таких комплексів - зі сторони селищ Азовського та Нововасилівки, тоді це матиме якісний вплив для міста. Місто зацікавлено робити не тільки ремонт доріг, а й зберігати їх якість, тому за необхідності будемо проводити благоустрій необхідних майданчиків для вагових комплексів - запевнив міський голова Бердянська.

Підбиваючи підсумки заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін зазначив, що буде підготовлено протокол, який міститиме  напрямки подальшої співпраці, та підкреслив, що надалі в робочому порядку триватиме спільна робота міської та обласної влади з питань підготовки до  літнього сезону 2018 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни