Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учні Михайлівського училища отримали необхідне професійне обладнання

17 січня 2018 - 10:57

Заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Едуард Гугнін та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова у ході робочої поїздки до Михайлівського району відвідали Михайлівське вище професійне училище.

У закладі професійно-технічної освіти посадовці ознайомилися з роботою новоствореної лабораторії для підготовки кваліфікованих робітників з професії «кухар». Для набуття практичного досвіду в опануванні професією учням закладу були передані пательні з керамічним покриттям.

Також посадовці ознайомилися з матеріально-технічною та навчально-виробничою базою училища, зокрема, реконструкцією клубу закладу освіти.   

Довідково: Михайлівське вище професійне училище було засноване у 1932 році як школа механізаторських кадрів. Проте фашистська окупація Михайлівки призупинила заняття в навчальному закладі. З 1 листопада 1944 року школа механізації відновила свою роботу. З 1945 по 1951 р. навчальний заклад готував шоферів, комбайнерів, нормувальників МТС, електромонтерів.  До 1969 р. воно було училищем механізації сільського господарства №2 (УМСГ №2). У 1969 р. навчальний заклад перетворився в сільське середнє професійно-технічне училище №2, яке почало готувати кадри трактористів-машиністів широкого профілю з отриманням середньої освіти. У 1984 р. училище реорганізували в середнє професійно-технічне училище №52, а з 1993 р. училище стало професійно-технічним училищем №52. З грудня 1995 р. училище стало навчальним закладом нового типу, де готують фахівців, що мають попит на сучасному ринку праці.

У 2002 р. відбулася реорганізація училища: ПТУ-52 було реорганізоване у вище професійне училище №52. А у 2010 р. вище професійне училище було реорганізоване у Державний навчальний заклад «Михайлівське вище професійне училище».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ