Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада надасть допомогу ПАТ «Запоріжжяобленерго» для поповнення матеріально-технічного резерву

17 січня 2018 - 13:54

Обласна влада надасть допомогу ПАТ «Запоріжжяобленерго» для поповнення матеріально-технічного резерву

Стан готовності ПАТ «Запоріжжяобленерго» щодо оперативного реагування при виникненні надзвичайних ситуацій в електромережах області, наявність матеріально-технічного резерву для проведення відновлювальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок несприятливих погодних умов обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова.

Як відзначив технічний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олег Лисенко, підприємство обслуговує 35901,277 кілометра повітряних ліній та 2851,876 кілометра кабельних ліній електромереж.

З метою забезпечення оперативної ліквідації аварійних ситуацій в електромережах ПАТ «Запоріжжяобленерго», зменшення часу простою обладнання під час ліквідації наслідків аварій в ПАТ «Запоріжжяобленерго» було видано наказ «Про перегляд аварійного запасу», згідно з яким були затверджені об’єми, перелік та місця зберігання аварійного запасу. Також вищезазначеним наказом були визначені особи, які відповідають за технічний стан, комплектність та своєчасне поповнення аварійного запасу.

Аварійний запас паливно-мастильних матеріалів ПАТ «Запоріжжяобленерго» наразі складає 26 145 літрів бензину А-92 (необхідно 42 000 літрів) та 21855 літрів дизельного пального (необхідно 29 000 літрів).

За словами Олега Лисенка, аварійний запас паливно-мастильних матеріалів недоукомплектовано, у таких умовах підприємство здатне ліквідувати локальні пошкодження, проте при масових аваріях можливе відключення абонентів на тривалий час.

Як підкреслив Віктор Скобліков, до кінця місяця у Запорізькій області прогнозуються важкі погодні умови, зокрема, це пориви вітру, опади у виді дощу та снігу, тому можливо налипання мокрого снігу та як результат – пориви електродротів. Тому необхідно у робочому порядку вирішити питання щодо забезпечення підприємства необхідним запасом матеріально-технічного резерву та забезпечити оперативне реагування та вжити відповідних заходів при виникненні надзвичайних ситуацій в електромережах області у разі виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених несприятливими погодними умовами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей