Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з рейдерським захопленням сільгосппідприємств знаходиться на особливому контролі Костянтина Бриля

18 січня 2018 - 16:49

За дорученням голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, під керівництвом заступника голови ОДА Олександра Бабаніна відбулося засідання обласного оперативного «антирейдерського» штабу. Захід був присвячений конфліктній ситуації з приводу рейдерського захоплення ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс», в користуванні яких знаходиться близько 9000 гектарів землі.

Під час заходу Олександр Бабанін наголосив, що захід «Врожай», який проводиться в Запорізькому регіоні вже другий рік поспіль не має жодного відношення до вчинених протиправних дій.

- Головна мета заходу «Врожай» – легалізація земельних та трудових відносин. Як результат в 2016 році до бюджетів всіх рівнів було повернуто 70 мільйонів гривень. В 2017 році – ще 30. Нині триває процес декларування, тож тогорічні цифри будуть зростати. Хочу наголосити, що «Врожай» не має жодного відношення до діяльності шахраїв в нашій області, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

Власне засновник ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс» Олександр Чубенко повідомив, що сторонніми особами була задіяна класична «схема» рейдерів. Стало відомо, що його було виключено зі складу засновників та звільнено з посади директора вказаних підприємств, про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відповідні записи.

Власне 15.01.2018 державним реєстратором виконавчого комітету Семенівської сільської ради проведено державну реєстрацію змін до відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс» (зміну керівника юридичної особи, зміну складу засновників (учасників) юридичної особи).

Запорізькі аграрії називають ситуацію незаконною та неприпустимою. Тож фермера підтримали його колеги: голова Аграрного союзу Запорізької області, директор ТОВ «АФ «Ольвія» Анатолій Тиховод та голова обласної ради асоціації фермерів та приватних землевласників Анатолій Довгань. Вони наголосили, що по Україні є багато схожих подібних ситуацій. Тож в деяких регіонах аграрії створюють власну самооборону для боротьби з рейдерами.

Зі свої сторони начальник відділу організації управління представництва інтересів громадянина або держави в суді прокуратури Запорізької області Олена Крючкова зазначила, що співробітники прокуратури оперативно відреагували на зазначену інформацію та вжили відповідні дії: до ЄРДР вже внесено відповідні відомості та розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Крім того, Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області здійснюються правові заходи щодо скасування незаконних реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Сергія Васильцова, нині документи передано на розгляд комісії Міністерства Юстиції, яка зробить відповідні правові висновки.

На останок заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін наголосив, що на сьогодні, окрім Міністерства юстиції України, правоохоронних органів та громадськості, дана ситуація також знаходиться на особливому контролі голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

- Наша мета – не допустити подібних інцидентів. І ми завжди будемо захищати наших фермерів від правопорушників, які намагаються нажитись коштом наших аграріїв. Рейдерам не місце в Запорізькому регіоні, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна