Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова до можливого погіршення погодних умов

20 січня 2018 - 15:41

Своєчасна організація і координація всіх органів влади, забезпечення і залучення техніки в тому числі і з інших областей, як по енергетиці, так і дорожньої – дає ефект швидкого реагування під час надзвичайних погодних умов. На цьому наголосив під час засідання оперативного штабу ДСНС Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Участь у селекторній нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, заступник голови облдержадміністрації-керівник апарату Зінаїда Бойко та керівники профільних структурних підрозділів ОДА. 

- Зима є тестом на профпридатність кожного керівника області і органу місцевого самоврядування. Я не вимірюю активність тим, що той чи інший керівник ОДА може вчасно приїхати на нараду до Києва. А от вчасно прибути на місце події та здійснювати координацію – це і є тестом на його професійну придатність!, - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що результатом сильних снігопадів в Черкаській і Одеській областях 17-18 січня стало відсутність електропостачання в багатьох населених пунктах (Одеська – 289, Черкаська – 76), а також водопостачання в м.Черкаси. З іншого боку – завдяки енергетикам було швидко відновлене теплопостачання і обігрів соціальних об’єктів. 

- Слабке інформування населення, не налагоджена робота навчальних закладів (шкіл і дитячих садочків), майже добу відсутність водопостачання в місті  – це результати снігопадів 17 і 18 січня. Але самим критичним стало надходження недостовірної інформації від керівника черкаського облавтодору про ситуацію в області, що стало причиною кілометрів заторів. І ця ситуація є неприпустимою. Тому, чекаю кадрових висновків, - підкреслив урядовець.

Геннадій Зубко повідомив, що на 21-23 січня очікується погіршення погодних умов в 7 областях України: Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях.

- Наголошую, що cпівпраця і координація Нацполіції, органів ДСНС, місцевої влади і енергетиків є успішною при наявності роботи регіонального штабу по надзвичайним ситуаціям. Ці області повинні бути готовими до підвезення води, адже водопостачання і енергозабезпечення страждає в першу чергу при складних погодних умовах, - наголосив Геннадій Зубко.

За результатами засідання штабу ДСНС Геннадій Зубко доручив: звернути увагу голів облдержадміністрацій щодо персональної відповідальності за готовність спеціалізованих служб цивільного захисту до ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій на автошляхах, об’єктах електроенергетики та у сфері водо-, газо- і теплопостачання.

Обласним та Київській міській держадміністраціям забезпечити: своєчасне доведення до населення інформації про ускладнення погодних умов та порядку дій у цей період; безперебійний рух автомобільного транспорту на дорогах та роботу комунального транспорту в населених пунктах; стале функціонування важливих соціальних об’єктів та систем життєзабезпечення населення; надання допомоги людям, в першу чергу соціально незахищеним верствам населення.

Одеській обласній державні адміністрації у найкоротші терміни забезпечити відновлення електропостачання м. Арциз та населених пунктів Арцизького району.

Центральним та місцевим органам виконавчої влади організувати у сферах відповідальності цілодобовий моніторинг можливого впливу несприятливих погодних умов на функціонування потенційно-небезпечних об’єктів, енергетики, зв’язку, медичних закладів, транспортної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення.

Представники Запорізької обласної влади запевнили, що регіон готовий до можливого погіршення погодних умов та ліквідацї її наслідків - створений необхідний запас матеріально-технічного резерву.

-​ Станом на ранок 20 січня, за інформацією з міст, районів та спеціалізованих служб цивільного захисту області, обстановка наступна: дороги загального призначення, обласного та районного значення  - проїзні, знаходяться під постійним наглядом Служби автомобільних доріг та Облавтодора. Від Облавтодору працювало 19 одиниць техніки, 22 чоловік особового складу. Всі служби працюють у штатному режимі. В області розгорнуто 257 пунктів обігріву, - заявив заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

​Оперативні штаби міст та районів області приведені у готовність до оперативного реагування при ускладненні погодних умов. З 17 січня вони переведенні на цілодобове чергування з метою прийняття оперативних рішень. Сили та засоби обласних служб цивільного захисту готові до дій та оперативного реагування під час ускладнення погодних умов в області.

Запорізьким обласним центром з гідрометеорології передано штормове попередження:

21 січня в місті Запоріжжя та місцями на території Запорізької області хмарно з проясненнями, вночі опади, вдень місцями опади, налипання мокрого снігу, ожеледиця, вітер північно-західний 7-12 м/с, місцями  15-20 м/с, температура повітря вночі та вдень 0+5.

22 січня в місті Запоріжжя та місцями на території Запорізької області хмарно, опади, вдень сильні опади переважно у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, ожеледиця, вітер західний 7-12 м/с, місцями до 25 м/с, температура вночі 1-6˚С морозу, вдень від 4˚морозу до 1˚тепла.

23 січня в місті Запоріжжя та місцями на території Запорізької області хмарно, вночі сніг, вдень сніг, мокрий сніг, вітер північний 7-12 м/с, температура повітря вночі 3-8˚морозу, вдень 0-5˚морозу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі