Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада Запорізької області приділяє увагу американсько-українським відносинам

22 січня 2018 - 17:16

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з делегацією Центру з питань американсько-українських відносин (Center for US-Ukrainian Relations) у складі Миколи Грицковяна та Бориса Потапенка. Вони здійснюють візит до  України в продовження моніторингової місії, проведеної в червні 2017 року Американською радою зовнішньої політики для підготовки аналітичного звіту про ситуацію в Україні в умовах протистояння з Російською Федерацією. Також до зустрічі приєднались старший радник членів делегації, представник Фундації «Вільні Люди» Дмитро Жмайло, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко, директор Департаменту соцзахисту населення ОДА Світлана Абдурахманова та заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Зубченко.

Головними темами, обговореними під час зустрічі стали питання децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад, боротьба з корупцією, а також розвиток областей, що межують із зоною проведення АТО, допомога учасникам антитерористичної операції та вимушено переміщеним особам.

Як повідомив Костянтин Бриль, відповідно до Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» минулого року була надана допомога 11 військовим частинам та додатково ще 7 військовим організаційним структурам на суму 13 141,981 тис. грн.

Також голова облдержадміністрації зазначив, що нині в Запорізькій області нараховується близько 12 тисяч учасників АТО. Окрім допомоги владних структур, в регіоні активно розвивається громадський рух учасників Антитерористичної операції. Активно працює найбільший в Україні, унікальний волонтерський центр для відпочинку військовослужбовців «Солдатський привал», створений у співпраці обласної влади та Придніпровської залізниці.

- Нині обласна влада планує створення Центру реабілітації учасників АТО на Великому Лузі. Вже розроблено проект на три черги будівництва загальною вартістю близько 500 мільйонів гривень. Ми потребуємо співфінансування будівництва з держбюджету. Також розглядаємо можливість співпраці із закордонними інвесторами, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

В свою чергу Борис Потапенко зазначив, що американська сторона розгляне можливість допомоги у створенні зазначеного Центру. Також він повідомив, що нині Фундація «Вільні Люди» розробила проект для допомоги постраждалим в зоні АТО та їх сім’ям. Та запропонував запоріжцям приєднатись до цієї програми.

Також присутні приділили увагу вимушеним переселенцям зі Сходу України. Нині місцевими органами соціального захисту населення обліковано 54 144 внутрішньо переміщених осіб. Щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, станом на 01.01.2018 отримають 7899 сім’ї або 13 814 осіб.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування