Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновити електропостачання в усіх населених пунктах регіону планують вже сьогодні

23 січня 2018 - 14:31

В області триває боротьба з негодою. Завдяки злагодженим діям органів місцевого самоврядування та оперативних служб, вдалось уникнути можливих надзвичайних подій, а головне – людських жертв.

Про це йшла мова під час брифінгу заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова щодо оперативного стану автомобільних доріг в області та ліквідації наслідків негоди. У заході також взяли участь директор Департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов та заступник директора Департаменту - начальник управління цивільного захисту населення і територій Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Валентин Артемчук.

За оперативною інформацією Укрметеоцентру, про ускладнення погодних умов було відомо ще у п’ятницю, 19 січня. З 22 січня в області «бушує» південно-західний циклон, який приніс рясні снігопади, зниження температури, пориви вітру, ожеледицю, снігові намети.  У найближчу добу прогнозується припинення опадів та зниження температури до -17 градусів. Морози будуть тривати до кінця тижня.

- Наразі рух по всіх дорогах регіону відкрито. Вночі обмежувався рух великовантажного та пасажирського транспорту на трасі Харків-Сімферополь від м. Запоріжжя до м. Василівка. Було зупинено у м. Запоріжжі 74 великі вантажні автомобілі, а у м. Василівка – 96 вантажівок. Сьогодні зранку рух на трасі Харків-Сімферополь відновлено. Завдяки цим заходам вдалося уникнути аварій на засніженій трасі та можливих людських жертв. Всі служби спрацювали злагоджено та швидко, тому надзвичайних ситуацій вдалося запобігти. В усіх районах та містах області тривають роботи по розширенню автодоріг, розчистці внутрішньо-квартальних територій, пішохідних доріжок та ліквідації ожеледиці. Оперативно-рятувальні служби, такі як ГСЧС, Нацполіція,  Департамент з питань цивільного захисту населення переведені на цілодобове чергування, - відзначив Віктор Скобліков.

Внаслідок складних погодних умов залишаються знеструмленими 7 населених пунктів у Гуляйпільському районі, 6 населених пунктів у Приазовському районі, а також 67 абонентів у м. Запоріжжя. За інформацією ПАТ «Запоріжжяобленерго», сьогодні до 17.00 електропостачання буде відновлено.

- Підготовка до зимового періоду розпочалася ще у жовтні минулого року, саме тоді розпочалася робота щодо формування матеріально-технічного оснащення та мастильно-паливних матеріалів. Всі проблемні питання вирішуються у робочому порядку. Якщо будуть замети, рух на трасах буде призупинено. Наразі розгорнуто 20 місць відстою великогабаритного транспорту, де також водії та пасажири мають змогу зігрітися та перекусити, від Облавтодору працюють 23 пересувні пункти обігріву. Ситуація на дорогах області контрольована, роботи тривають, - підкреслив Андрій Антонов.

Також в області на базі лікарень облаштовано 257 стаціонарних пунктів обігріву.

- Наразі на території області працюють 152 бригади швидкої медичної допомоги, 513 медиків, у тому числі по м. Запоріжжю – 87 бригад та 291 медик. У центральних лікарнях та закладах соціального захисту відкрито 257 пунктів обігріву, проте за допомогою ще ніхто не звертався. Наразі для ліквідації наслідків негоди залучено 91 одиниця техніки та 107 осіб, - зазначив Валентин Артемчук.

Ситуація щодо ліквідації наслідків негоди відслідковується кожні три години.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку