Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У закладах соціальної сфери підвищено вимоги до дисципліни працівників та персональної відповідальності керівників

9 лютого 2018 - 09:45

У закладах соціальної сфери підвищено вимоги до дисципліни працівників та персональної відповідальності керівників

Підсумки роботи комунальних установ системи соціального захисту області у 2017 році та роль керівника у забезпеченні їх ефективної подальшої діяльності розглянули на нараді у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації з директорами підпорядкованих установ. У заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Гугнін. Посадовець відзначив успішну реалізацію завдань за підсумками минулого року, окреслив поточні задачі. Зокрема підкреслив, що владою зроблено все для стовідсоткового забезпечення працівників соціальної сфери бюджетними ресурсами.

Директор Департаменту Світлана Абдурахманова зупинилася на конкретних аспектах діяльності підвідомчих установ, що вимагають особливої уваги з боку їх керівників, підкреслила необхідність нового, нестандартного ставлення до організації обслуговування людей з інвалідністю різних  категорій та громадян похилого віку, які перебувають на повному утриманні в будинках – інтернатах. Актуальність цього підтверджує інцидент у Веселівському психоневрологічному інтернаті, про який повідомили деякі ЗМІ.

 У зв’язку з цією подією згідно з протокольним дорученням у кожній установі  соціальної сфери області  мають відбутися   збори колективу, де будуть доведені вимоги щодо посилення дисципліни та відповідальності   працівників, підвищення персональної відповідальності директорів за доручену справу. Світлана Абдурахманова наголосила, що робота установи має будуватися виключно в межах закону та інтересах підопічних.

Крім цього, наказом Департаменту буде утворена постійно діюча комісія, яка ретельно вивчить ситуацію, що склалася, дасть їй  об’єктивну оцінку і на прикладі Веселівського психоневрологічного інтернату опрацює заходи щодо упередження подібних явищ на майбутнє.

Учасники  наради також розглянули низку робочих питань: фінансовий план на 2018 рік, укомплектованість  установ та закладів кадрами, реформування інтернатних установ системи соціального захисту населення, організацію надання підопічним інтернатних установ соціального захисту медичної допомоги тощо.

Довідково: у Запорізькій області діє 11 комунальних установ, загальна ліжкова мережа яких становить  2,8 тисячі місць, у тому числі: два геріатричних пансіонати, сім психоневрологічних інтернатів, один дитячий будинок – інтернат та один будинок інвалідів, у складі якого функціонують геріатричне, психоневрологічне, дитяче та молодіжне відділення.

Враховуючи ситуацію, що склалася в зоні проведення антитерористичної операції, на сьогодні до установ соціальної сфери області влаштовано 52  переміщені особи.

Підопічним та вихованцям створені комфортні побутові умови, забезпечено якісне чотириразове харчування, кваліфікована медична допомога, організовано змістовне дозвілля.

У будинках – інтернатах ефективно впроваджуються енергозберігаючі технології, використовується альтернативне паливо, із застосуванням сучасних матеріалів здійснюється реконструкція, утеплення та переобладнання житлових, господарських приміщень, комунікацій, покращується благоустрій територій. Відкрито відділення підтриманого утримання, в яких підопічні зайняті самообслуговуванням і користуються системою послуг, максимально наближених до домашніх.

При установах діють вісім підсобних господарств, обробляється 986 га землі, висіваються зернові культури, овочі. Є сади, виноградники. Утримується понад 1,2 тисячі голів сільськогосподарських тварин. Ці господарства забезпечують будинки - інтернати власними продуктами, що значно покращує якість  харчування підопічних.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров