Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни вивчають переваги реформи на місцях

13 лютого 2018 - 12:51

Запорізькі освітяни вивчають переваги реформи на місцях

За підтримки програми «U-LEAD з Європою»  спільно з  експертами шведсько-українського проекту  «Підтримка децентралізації в Україні» Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації  проводить семінар-тренінг для керівників закладів освіти та їх заступників, начальників відділів освіти об’єднаних територіальних громад «Внутрішнє забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти».

Сьогодні захід проводиться у Біленьківській громаді.  Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова відзначила, що  в об’єднаній територіальній громаді інші бюджетні відносини, інші можливості у порівнянні з відділами освіти райдержадміністрацій,  цих можливостей більше і громади більш незалежні.

Учасники навчань обговорили питання практичної допомоги новоствореним громадам області в організації органів управління освітою, ефективного впровадження нового Закону України «Про освіту», створення на території громад освітніх округів з насиченим освітнім середовищем.

Слухачі детально зупинилися на змінах, внесених до Закону «Про освіту», структурі освітньої сфери, в теорії та на практиці розібралися з поняттями «опорна школа», визначивши її переваги для об’єднаної територіальної громади, які дають можливість   підвищити якість освіти,  залучати фінансування, створювати освітній округ.

Облдержадміністрацією продовжується системне навчання на територіях, пов’язане з управлінням різними сферами діяльності в об’єднаних територіальних громадах. Наступний семінар заплановано провести у березні у Чернігівській об’єднаній територіальній громаді.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою