Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На порозі нового аграрного сезону виставка «АгроТехСервіс-2018» презентує новації галузі

13 лютого 2018 - 13:52

У виставковому центрі «Козак-Палац» Запорізької торгово-промислової палати відбулося урочисте відкриття 17-ої агропромислової спеціалізованої виставки «АгроТехСервіс-2018». Захід проводиться за підтримки Запорізької облдержадміністрації, Комітету підприємців агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України, профільних відомств та асоціацій.

На порозі проведення комплексу весняно-польових робіт та прийняття аграріями ключових рішень для роботи протягом року агропромислова виставка вже традиційно стає ефективним майданчиком для ознайомлення з тенденціями ринку та інноваціями, презентації своїх пропозицій, підписання контрактів.

Привітав учасників  «АгроТехСервіс-2018» заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- Запорізька область входить до числа регіонів України, які складають основу її індустріального та аграрного потенциалу. Протягом останніх п’яти  років аграрії отримують урожаї зернових та зернобобових культур на рівні 2,5 – 2,9 млн. тонн. По валовому збору  в 2017 году область посіла 8 місце, по валовому сбору пшениці -  3 місце. Наша задача  -  у найближчі роки перейти рубіж валового виробництва зерна  3 млн. тонн і стабільно отримувати 1  млн. тонн соняшника, - поділився планами посадовець.

Цього року на виставці зібралися понад 70 підприємств із різних регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Луганської, Миколаївської, Харківської, Черкаської областей. Їх експозиції демонструють сільськогосподарську техніку та запасні частини, матеріали у сфері насінництва, рослинництва та селекції, добрива та засоби захисту рослин, послуги з транспортування, зберігання та упаковки продукції.

У числі учасників – АТ «Мотор Січ», який представляє широкий спектр товарів для сільського господарства:  бензопили, мотоблоки, сепаратори, запасні частини; ТОВ «Капіталпромресурс» – виробник зернових сівалок, сільгосптехніки; ТОВ «ІНАГРОТЕХ» пропонує мікродобрива та посівний матеріал; ТОВ «Укравтозапчастина» - сільгосптехніку українського та закордонного виробництва; компанія «Маїс» – насіння гібридів кукурудзи власного виробництва, що реалізує на ринках України та ЄС,  посівний матеріал також презентують компанії ТОВ «Дер Трейд», ТОВ «Бекас», ПраТ «Екопрод».

Уперше на виставці в Запоріжжі – ПрАТ «Уманьферммаш» - одне з провідних підприємств України з виробництва сільськогосподарської техніки та запчастин до неї, компанія «Агроспейс» - офіційний дистриб’ютор корпорації AGCO, що представляє на ринку України широкий асортимент сільськогосподарської техніки всесвітньо відомих брендів, ТОВ «АЙКЬЮ КОМПОЗИТ» - виробник запасних частин з композитних матеріалів для обробки ґрунту та елеваторного обладнання.

Завдяки насиченій діловій програмі виставка допоможе українським виробникам аграрної продукції та представникам суміжних галузей отримати нові знання, консультації експертів, провести зустрічі.

У перший день роботи виставки, 13 лютого об 11.00, відбудуться два заходи: круглий стіл «Законодавчі зміни та новації для аграріїв» та практикум «Сільгоспвиробникам про зміни в податковому законодавстві 2018».

14 лютого о 10.00 – початок ІІ науково-практичної конференції «Садівництво та ягідництво: від проектування до врожаю». Особливу увагу асоціація «УКРСАДПРОМ» планує приділити трьом питанням: сучасному стану розсадництва, технологіям живлення та захисту садів, практичним аспектам кредитування сільськогосподарських виробників.

14 лютого о 14.00 – семінар «Модель часникового бізнесу».

15 лютого о 10.00 – практикум «Побудова ефективної системи управління аграрним бізнесом».

Довідково: Режим роботи виставки: 13-14 лютого -  з 10.00 до 17.30, 15 лютого - з 10.00 до 15.00.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів