Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для передачі земель у власність 35 ОТГ підписали меморандуми про співпрацю з Держгеокадастром

13 лютого 2018 - 15:38

Для передачі земель у власність  35 ОТГ підписали меморандуми про співпрацю з Держгеокадастром

З 1 лютого поточного року в країні офіційно стартував процес передачі державних сільсгопземель у комунальну власність об'єднаних територіальних громад. Розпочато його і в Запорізькій області.

У його рамках у Головному управлінні Держгеокадастру у Запорізькій області  відбулася нарада з керівниками об'єднаних територіальних громад області, під час якої їх ознайомили із законодавчими новаціями в частині передачі земельних ділянок сільгосппризначення державної власності у комунальну власність ОТГ,  планом-графіком передачі земель ОТГ.

У результаті  на сьогодні 35 із  36  діючих у Запорізькій області ОТГ, які можуть отримати в комунальну власність державні землі за межами населених пунктів, розпочали відповідну процедуру. Першим кроком на цьому шляху стало укладання 35 ОТГ меморандуму про співпрацю з Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області. Їм планується передати близько 95 тис. га сільгоспземель державної власності у комунальну. Тривають переговори щодо укладання меморандуму про співпрацю ще з однією ОТГ.

У меморандумі сторони зафіксували взаємні зобов’язання та підходи до процесу передачі землі,   основні етапи  та їх послідовність, деталізовано дедлайни в частині видачі наказу про проведення інвентаризації тощо. Сторони зобов’язуються максимально сприяти одна одній на всіх етапах.

- Меморандум – це, фактично, декларація про наміри. Сам же алгоритм дій передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну включає чотири етапи. Зокрема, це – клопотання ОТГ до Головного управління Держгеокадастру про передачу земель; інвентаризація земель у межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель у комунальну власність, - роз'яснила в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Тетяна Тітова.

Відповідно до плану-графіка передачі земельних ділянок ОТГ у Запорізькій області вже в лютому заплановано здіснити передачу державних сільгоспземель першим трьом ОТГ у двох районах області. Повністю процес передачі земель ОТГ у власність заплановано завершити до кінця 2018 року.

 

Довідково:

31 січня  2018 року Уряд схвалив розпорядження  «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад», що дозволяє провести земельну децентралізацію, не вдаючись до змін у законодавстві.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з цього питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області