Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області за минулий рік повністю реалізовано 12 проектів за бюджетні кошти

14 лютого 2018 - 10:50

Результати роботи Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році було розглянуто під час відео-наради Мінрегіону  в режимі on-line за технічної підтримки Групи радників з питань державної регіональної політики програми "U-LEAD з Європою". Від Запорізької області взяли участь перший заступник голови облдержадміністарції Елла Слепян, заступники голови Едуард Гугнін та Віктор Скобліков, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, а також члени регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів.

Як наголосила начальник управління впровадження пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону України Надія Бондарчук, у 2017 році за кошти ДФРР було реалізовано 803 проекти. Пріоритети надавалися проектам у сфері охорони здоровя та соціального захисту, спорту, дорожньо-транспортної інфраструктури. Посадовець відзначила, що більшість поданих регіонами проектів мають лише будівельний напрямок, проте критерії відбору, насамперед, повинні враховувати соціальну спрямованість та інфраструктурний розвиток сільських територій, створювати умови для надходження інвестицій, передбачати створення нових робочих місць тощо. Все це необхідно врахувати у подальшій роботі в поточному році.

У 2017 році  Запорізькій області з Державного фонду регіонального розвитку надійшло 114,5 млн. грн., з них освоєно 70,6 млн. грн. або 62 %. Зокрема, загальний фонд становить 32,7 млн. грн., з них освоєно – 20,1 млн. грн.,  спецфонд – 81,8 млн. грн., з них освоєно – 50,5 млн. грн. Залишок у сумі 31,3 млн. грн. може бути використаний у 2018 році.

На доведений у 2017 році обсяг коштів фонду регіональною комісією було відібрано та затверджено Мінрегіоном України 29 проектів, з них повністю реалізовано 12.

Із них вісім стосуються розвитку спортивної інфраструктури: реконструкція стадіону "Спартак" у м. Мелітополь; придбання машини по догляду за штучною травою для стадіону «Енергія» у м. Бердянськ; реконструкція футбольного поля та адміністративно-побутової будівлі стадіону в м. Пологи; облаштування спортивного майданчика Веселівської ЗОШ №2; реконструкція спортивного майданчика Веселівської різнопрофільної гімназії; утеплення спортивного комплексу КЗ «ФОК «Таврія» м. Василівка; капітальний ремонт спортзалу у с. Нестерянка Оріхівського району. Крім цього, реалізовано два проекти з розвитку енергоефективності навчальних та медичних закладів: утеплення фасаду будівлі обласної клінічної психіатричної лікарні; капітальний ремонт системи опалення Степногірської ЗОШ. Ще два проекти спрямовані на забезпечення водопостачання населених пунктів:  водоводи у с. Новотроїцьке та с. Луначарське Бердянського району.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області