Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі діти-сироти здобули перемогу на конкурсі-фестивалі міжнародного рівня

15 лютого 2018 - 15:29

Запорізькі діти-сироти здобули перемогу на  конкурсі-фестивалі  міжнародного рівня

Двоє запорізьких дітей стали фіналістами ХІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю  «Щасливі долоні»  для талановитих дітей-сиріт, який відбувся в Національній опері України ім. Т.Г.Шевченка у м. Києві.

Проведення мистецького заходу має на меті створення умов для успішної адаптації дітей-сиріт у соціумі, розвиток їх здібностей і талантів, вибір у подальшому життєвих пріоритетів.

У фестивалі взяли участь 600 дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу з усіх куточків України. І лише 30 найкращих вийшли у фінал конкурсу «Щасливі долоні» в номінаціях «Освіта», «Мистецтво», «Спорт».

 Серед них і двоє дітей із Василівського району Запорізької області - Вергун Наталія і Яцковський В’ячеслав, яким по15 років. За свої досягнення з вокалу вони отримали нагороди і подарунки від меценатів та спонсорів проекту «Щасливі долоні».

На сцені Національної опери їм  вручали нагороди українські зірки Олександр Пономарьов, Настя Каменських, Євген Хмара. Протягом тижня діти мали можливість спілкуватися на майстер-класах з Григорієм Чапкісом та багатьма видатними зірками сучасності, відвідати басейн, виставки, зустрічі з візажистами, знайомитися з історією столиці.

Своєю перемогою  Наталія та В’ячеслав завдячують насамперед своїм опікунам Тетяні Шуткіній (с. Балки) та Ользі Денега (смт. Степногірськ), які замінили їм батьків та створили своїм підопічним усі умови для активного розвитку їх здібностей і талантів.

За інформацією Служби у справах дітей, у Запорізькій області  на обліку перебуває 3741 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування. З них під опікою громадян знаходиться 2717 дітей, 431 дитина виховується у 214 прийомних сім’ях та 223 – у 33 дитячих будинках сімейного типу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров